Sfântul Maslu, Sfânta Liturghie şi Parastas de Obşte la Biserica Ortodoxă Română din Straubing în data de 05 şi 06 Noiembrie 2016

Dragi prieteni , iubiţi credincioşi şi credincioase,

în ziua de Sâmbătă 05 noiembrie 2016, la ora 10:00 vom săvârşi Taina Sfântului Maslu la Biserica Ortodoxă Română „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”din Straubing (Adresa: Friedhofskapelle der St. Michaelsfriedhof, Friedhofstraße 32, 94315 Straubing).

Iar Duminică 06 noiembrie 2016, la ora 10:00, vom săvârşi (tot la Biserica noastră din Straubing)

Sfânta Liturghie, urmată de un Parastas de Obşte

pentru toţi cei adormiţi dintre neamurile noastre, la care vă invităm pe toţi spre a-i comemora împreună. Utrenia va începe la ora 08:30 (ca de altfel în fiecare duminică la Straubing).

Vă îndemnăm pe fiecare (după posibilităţi bineînţeles) să aduceţi cele de cuviinţă pentru Parastas, pentru a le împărţi după Slujba Parastasului şi binecuvântare, la Agapa frăţească ce va urma, tuturor celor prezenţi la Sfânta Liturghie, străinilor şi mai ales săracilor care trec pe la biserică (şi asta este foarte important, căci doar aşa este primită pomana pentru cei adormiţi înaintea lui Dumnezeu).

Vă rugăm să-i anunţaţi şi pe ceilalţi cunoscuţi ai dumneavoastră, pentru a avea fiecare această posibilitate de a-şi pomeni pe cei răposaţi din familile lor.

Mortii, dragii mei, doar atunci sunt morti... cand uitam de ei...

Mortii, dragii mei, doar atunci sunt morti… cand uitam de ei…

Pentru mai multe detalii referitoare la Parastase şi folosul lor, precum şi la Taina Sfântului Maslu, vizitati paginile noastre de internet:

Mortii, dragii mei, doar atunci sunt morti, cand uitam de ei… Despre Parastase si folosul lor.

 

Taina Sfantului Maslu – invataturi corecte si invataturi gresite

Toate cele bune, pace, linişte şi binecuvântare tuturor.

Al vostru de tot binele voitor şi rugător către Domnul,

Părintele Vasile Florin Reuţ