Biserica Ortodoxă Română Straubing

„Un loc de suflet pentru suflet, un colţişor de „acasă” pentru toţi românii – Să nu uităm cine suntem, de unde venim, ce dorim şi pe cine mărturisim ca Dumnezeu în această viaţă!”

Sfinţii Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi Elena

Sfinţii Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi Elena

„Chipul Crucii Tale pe cer văzându-l, şi ca Pavel chemarea nu de la oameni luând, cel între împăraţi Apostolul Tău, Doamne, împărăteasca cetate în mâinile Tale a pus-o. Pe care păzeşte-o totdeauna în pace, pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu, Unule, Iubitorule de oameni.” (Troparul Sfinţilor Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi Elena)

Biserica Ortodoxă Română “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Straubing e. V.

Contact: Preot Paroh Vasile Florin Reuţ
Tel.: 0941-3074074
Mobil şi WhatsApp: 0160-3033769
Contact: pr.reut@credinta-ortodoxa.com
Internet: http://www.credinta-ortodoxa.com/adresa-noastra/

Adresa: Jesuitenkirche,
Theresienplatz 46, 94315 Straubing
(lângă sediul Poliţiei)

Locuri de parcare sunt în imediata apropiere a Bisericii la următoarele adrese:
– Am Hagen (Gäubodenvolksfest Platz): GRATUIT;
– Theresien-Center Straubing: prima oră gratuit, începând cu a doua oră preţul este de 1,20 EURO/oră sau 3,00 Euro/zi;

Programul Sfintelor Slujbe:

Sfânta Liturghie: În fiecare duminică la ora 10:00 (Utrenia, la ora 08:30);

Pentru sărbători, Sfântul Maslu, Spovedanie şi evenimente, programul va fi anunţat special.

Vă rugăm să distribuiţi anunţul şi vă aşteptăm cu drag la Straubing, să ne rugăm împreună, să-L slăvim pe Dumnezeu şi să-I mulţumim pentru toate. Bunul Dumnezeu să vă binecuvinteze şi să vă păzească pe toţi, împreună cu toţi cei dragi ai voştri, cu al Său har şi cu a Sa iubire de oameni în veci. Amin!

Biserica Ortodoxă Română "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" Straubing - Un loc de suflet pentru suflet, un colţişor de "acasă" pentru toţi românii

Biserica Ortodoxă Română „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Straubing – Un loc de suflet pentru suflet, un colţişor de „acasă” pentru toţi românii

***

Rumänisch-Orthodoxe Kirchengemeinde „Heiligen Konstantin und Helena” Straubing

Adresse: Jesuitenkirche,
Theresienplatz 46, 94315 Straubing

Gottesdienstordnung:

Göttliche Liturgie: Jeden Sonntag um 10:00 Uhr ( um 08:30 Uhr Orthros -Utrenia);

Für Feiertage, Krankensalbung, Beichte und Veranstaltungen wird das Programm speziell angekündigt.

Wir freuen uns über über Ihr kommen und heißen Sie Herzlich Willkommen in unserer Kirchengemeinde in Straubing!

IMPORTANT: UN NOU LOCAŞ DE CULT PENTRU BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ DIN STRAUBING! Distribuiţi!

IMPORTANT: UN NOU LOCAŞ DE CULT PENTRU BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ DIN STRAUBING! Distribuiţi!Locuri de parcare - Biserica Ortodoxă Română Straubing

Locuri de parcare – Biserica Ortodoxă Română Straubing

***

Mulţumim din suflet tuturor celor care sunteţi alături de noi!

Dragi prieteni, sufletul românesc şi credinţa strămoşească nu dispar şi nu se risipesc în nici o ţară străină în care ajungem, decât dacă nu le-am avut nici înainte de a ajunge aici. Sângele nu se preface în apă nici prin dobândirea unei noi cetăţenii, nici prin învăţarea unei noi limbi şi nici prin schimbarea profesiilor…

În Germania, creştinii ortodocşi nu plătesc Kirchensteuer adică „impozitul pentru biserică” perceput altor confesiuni creştine în funcţie de Landul unde activează (în procent de 8-9 % din venit). De aceea, în Germania se practică autofinanţarea pentru susţinerea activităţilor parohiale şi sociale.

Începând cu luna iunie 2010 parohia noastră a renăscut din punct de vedere administrativ, odată cu venirea noului paroh, părintele Vasile Florin Reuţ, iar din luna iunie 2011 a devenit Eingetragener Verein. Adică, fiind persoană juridică, Parohia detine propriul Betriebsnummer, este inscrisa la Finanzamt Straubing şi la Amtsgericht Straubing şi verificata prin propriul Steuerberater.

Pentru a se putea susține financiar, parohia noastră se bazează pe donațiile făcute de către membrii comunității. Nefiind sub nici o formă o obligație, asumarea unei contribuții lunare este în primul rând o datorie creştinească a fiecăruia, precum şi o dovadă în plus de asumare responsabilă a calităţii de creştin ortodox și un ajutor cât se poate de concret oferit Bisericii pentru a face posibilă misiunea ei.

Fiecare dar, adus după putinţa şi dorinţa fratiilor voastre, este de mare folos întrucât prin aceasta realizaţi nu numai un bine personal pentru dumneavoastra, ci ajutaţi şi la crearea spaţiului necesar de trăire a unei comunităţi creştine. Orice acţiune de generare, refacere şi întărire a Bisericii creştine este răsplătită de Bunul Dumnezeu: „Când ai mult, dă mai mult; dacă ai puţin dă mai puţin, dar nu pregeta să faci milostenie.” (Cartea lui Tobit 4, 8)

Pentru a sprijini în continuare acest efort, care asigură și legătura frățească a comunității noastre, frăţiile voastre şi toți enoriașii parohiei noastre sunteţi invitați să deveniţi membri permanenți activi ai parohiei, completând un formular (Daueraftrag) destinat parohiei, sau completând cererea de înscriere ca membru în Parohie, pe care vă rugăm să o trimiteţi prin poştă pe adresa Parohiei (menţionată în aceasta cerere) sau să o aduceţi la Sfânta Biserică.

Aici puteti downloada cererea de Membru: www.credinta-ortodoxa.com/membru/

Transferul bancar poate fi făcut lunar sau anual. Forma de transfer regulat (Dauerauftrag sau Einzugsermächtigung) este foarte importantă, deoarece ne ajută la o mai bună estimare și planificare a veniturilor parohiei, în afară de aceasta susține crearea unei mai bune imagini a Parohiei noastre în relația cu instituțiile financiare. La sfârșitul fiecărui an se vor elibera la cerere chitanțe, care se pot prezenta la Secția financiară (Finanzamt), pentru reducerea impozitului plătit.

Mai facem precizarea că din punctul de vedere al serviciului liturgic, nu se va face nici o diferență între credincioșii care susțin financiar parohia și cei care nu pot s-o facă din motive binecuvântate.

Ca si informaţie pentru cei interesaţi şi pentru cei care ne-au adresat până acum această întrebare: Mitropolia NU SUSŢINE FINANCIAR existenţa parohiei şi a preotului.

„Aducem un cuvânt de aleasă mulțumire tuturor enoriașilor şi simpatizanţilor parohiei noastre, care au înțeles că o parohie poate exista prin efortul fiecăruia şi care, din punct de vedere financiar susțin activitățile parohiei, prin donații lunare”

În speranța că numărul membrilor susținători ai parohiei va crește, mulțumim anticipat tuturor credicioșilor pentru sprijinul acordat. Pentru bucuria jertfei făcute, ne rugăm Mântuitorului nostru Iisus Hristos să vă binecuvânteze și să vă răsplătească din darurile Sale cele bogate!

***

Bankverbindung (Contul Parohiei):

Rumänisch-Orthodoxe Kirchengemeinde “Heiligen Konstantin und Helena” Straubing e. V.
(prescurtat: Rum.-Orth. Kirchengem. Straubing)
Liga Bank EG Regensburg,
IBAN: DE70750903000001366467
BIC (SWIFT): GENODEF1M05

Verwendungszweck: „Beitrag Kirchengemeinde” sau „Ajutor pentru Biserica”.

De asemenea puteti sa donati si prin PayPal la adresa:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=7E8C5WMBB6X7L


Bunul Dumnezeu să primească şi să înmulţească jertfa fiecăruia, să vă binecuvinteze şi să vă răsplătească pe toţi, cu al Său Har şi cu a Sa iubire de oameni în veci. Amin!

Consiliul Parohial

3 comments on “Biserica Ortodoxă Română Straubing

  1. Preacuvioase parinte Vasile
    Va multumim si spunem bogdaproste pentru rugaciunile si pomenirile pe care le faceti si ptr. noi, pacatosii, dintre care cel dintii sunt eu! Am simtit mereu stradania sfintiei tale de a ne fi alaturi si a ne ajuta, bunul Dumnezeu sa va rasplateasca!
    Va rog,din toata inima, sa ma iertati si sa ma pomeniti si pe mine atunci cind pomeniti pe cei care v-au cerut, cu recunostinta si smerita dorire de mintuire, aceasta binecuvintata si nepretuita unica favoare!
    va sarut dreapta,
    Doamne, ajuta!
    Dunezeului nostru slava!
    Mirela Ecaterina, pacatoasa

    va sarut dreapta si Doamne,ajuta!

  2. Să nu-i uităm pe cei crunt prigoniţi pentru numele lui Hristos,care sunt hăituiţi,închişi,maltrataţi,ucişi,în ţări fundamentalist islamice sau comuniste.Pe internet se găsesc destule informaţii despre aceste persecuţii religioase.Să mulţumim lui Dumnezeu că avem pace şi siguranţă,pe care nu le au aceia.Să ne gândim cum ar fi să fim în situaţia lor sau să ne vedem copiii în asemenea situaţie.Şi că evangheliile spun că de felul cum vom veni în ajutorul acestor slujitori prea mici ai Domnului,depinde dacă vom putea fi miluiţi cu binecuvântările veşnice sau socotiţi ca pomii fără roadă buni de aruncat în foc.
    Putem strânge cât mai mulţi rândurile în jurul bisericilor şi altor organizaţii,pentru a întinde treaba cât mai mult în lume,să putem petiţiona cât mai eficient,să ne facem mult mai bine auzită vocea în faţa statelor persecutoare,a instituţiilor interne şi organizaţiilor internaţionale,pentru oprirea persecuţiilor şi mult mai multă grijă faţă de refugiaţii şi ceilalţi năpăstuiţi pentru credinţa lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.