Preoti nevrednici? De ce judecam padurea dupa uscaturi?

Preoti nevrednici? De ce judecam padurea dupa uscaturi? Ne-am saturat de palme si de scuipat!

Sunt şi preoţi nevrednici? Sunt!
Sunt şi episcopi ce nu se ridică la demnitatea arhierească? Sunt!
Sunt ei reprezentativi pentru Ortodoxie? NU SUNT!

De ce judecăm după uscături pădurea, de ce ne este greu să înţelegem că pe lângă două, trei surcele vom găsi şi mulţi arbori falnici? De ce generalizăm, de ce pentru doi sau trei neisprăviţi scuipăm şi luam la palme toată Ortodoxia?

Sunt de acord ca „lupii cei în piei de oaie”, ce se fac că-L slujesc pe Dumnezeu şi pe aproapele, din rândul Bisericii să fie daţi în vileag şi să fie traşi la răspundere… nu mă deranjează că televiziunile difuzează reportaje compromiţătoare despre preoţi, atâta timp cât ele sunt conforme cu realitatea… dar mă deranjează că nu se spune aproape nimic şi despre preoţii buni, care slujesc pe Dumnezeu cu jertfelnicie, cu smerenie şi cu dragoste.

De ce este atât de greu să fii echilibrat? Ai arătat un popă neisprăvit, foarte bine, felicitări… dar acum arată şi un preot vrednic, ca să nu creezi impresia că cei din urmă nu mai există!

Parintele Ciprian, Parohia Homorod: Satul de palme si de scuipat

Parintele Ciprian, Parohia Homorod: Satul de palme si de scuipat

Cine eşti tu să-i faci pe toţi preoţii „derbedei”, „paraziţi”, „mincinoşi”… de ce îi bagi pe toţi în aceeaşi oală?

Tu ştii că aceşti „paraziţi”, la Sfânta Liturghie, se roagă şi pentru tine?

De ce unii socotesc banii donaţi Bisericii (donaţi, NU FURAŢI), dar uită cu bună ştiinţă să socotească şi numărul de spitale, azile, sau orfelinate pe care le-a întemeiat, sau ajutoarele acordate sinistraţilor?

„Felicit” pe aceia din massmedia, foarte eficienţi la scuipat şi pălmuit, care se ocupă cu promovarea de nonvalori şi a modelelor de neurmat!

Roadele muncii voastre se văd cu vârf şi îndesat!

Să ştii că obrazul pe care îl scuipi tu, măi frate, oricine ai fi… fie că eşti senatorul „atotştiutor”, fie că eşti semianalfabetul de pe FaceBook ce cauţi pe Google ca să scrii corect o înjurătură specială pentru „popi”… să ştii că obrazul acela, scuipat de tine… L-a mângâiat şi sărutat Dumnezeu!

Cu dragoste Părintele Ciprian!

Explicaţii:

– a fi smerit nu înseamnă a fi lipsit de atitudine,… amintiţi-vă de palma Sf. Nicolae, dată lui Arie;

– Ortodoxia implică DEMNITATE!

 

>> Dacă vă place acest articol, dati click pe „Like” si distribuiţi-l mai departe. Vă mulţumim. <<