Poveste de iubire: o carte si un trandafir

Casatoriti sau nu, trebuie sa cititi aceasta frumoasa

Poveste de iubire – o carte si un trandafir:

Un soldat american, înainte de a pleca pe front, s-a dus la o bibliotecă şi a cerut o carte. Era o carte de poezii. A citit cartea care a avut un impact foarte mare asupra sa. Dar ce l-a impresionat mai mult decât cartea erau comentariile pe care cineva le scrisese pe marginile paginilor. Cartea fusese donată bibliotecii de către persoana care scrisese comentariile. Aşa că numele şi adresa ei erau scrise pe carte.

Plecat pe front, a decis să-i scrie acestei doamne… ceea ce a si facut. I-a spus cât de mult l-a impresionat cartea şi ce impact au avut comentariile pe care ea le scrisese pe marginile cărţii. Şi ea i-a scris înapoi. Aşa au început să corespondeze… şi, cu cât îşi scriau, relaţia lor devenea din ce în ce mai puternică.

Într-una din scrisori, el a rugat-o să-i trimită o fotografie. Ea i-a raspuns că daca se simte apropiat de ea şi dacă dragostea lui este adevarată, nu va conta cum arată. Aşa că nu i-a trimis nici o fotografie.

Parintele Vasile Florin Reut, Preot Paroh la Biserica Ortodoxa Romana "Sfintii Imparati Constantin si Elena" Straubing" - www.credinta-ortodoxa.com

Parintele Vasile Florin Reut, Preot Paroh la Biserica Ortodoxa Romana „Sfintii Imparati Constantin si Elena” Straubing” – www.credinta-ortodoxa.com

Când s-a terminat războiul şi el s-a întors în SUA, şi-au dat întâlnire în New York, în Grand Central Station. Ca semn, pentru a se recunoaște, ea l-a rugat să ţină cartea în mână, iar ea avea să țină un trandafir.

Aşa că în acea zi, într-un loc imens, un soldat venit de pe front, cu o carte în mână căuta o femeie cu un trandafir… Vă daţi seama ce aşteptări avea? Era pe punctul de a-şi găsi sufletul pereche, femeia pe care o iubea… dar pe care nu o văzuse niciodata…

Aşteptând, a văzut o fată superbă, îmbrăcată într-o rochie verde, care-l privea atent. Ea s-a îndreptat către el… era minunata. Era dincolo de orice imaginaţie. Dar ea nu avea niciun trandafir… Lângă el s-a oprit o doamnă în vârstă…  Avea un trandafir în mână…

Vă puteţi imagina? Tânăra superbă şi doamna care nu arăta foarte bine, dar cu un trandafir în mână. Şi nu era frumoasă, chiar destul de urâtă şi îmbătrânită.

Voi ce aţi fi ales? Fiti sinceri.

S-a îndreptat spre doamna urâtă cu trandafirul, în timp ce tânăra frumoasa s-a oprit la câţiva paşi de el, l-a privit şi l-a intrebat:

– Vii cu mine soldat ?

Inima lui era sfasiata… Decizii… Alegeri… S-a gândit un moment… În timp ce tânăra se îndepărta de el, lucrurile corecte l-au determinat să aleagă: şi-a continuat drumul spre persoana în vârstă care ţinea trandafirul în mână, s-a apropiat de ea şi i-a zis:

-Bună ziua… Apoi a invitat-o la cină.

Femeia in varsta insa i-a spus:

– Fiule, nu ştiu ce se întâmplă aici, dar tânăra îmbrăcată în verde care tocmai a trecut pe lângă tine, m-a rugat să ţin în mână acest trandafir…  şi mi-a spus că, dacă vei veni la mine, să-ţi spun că te aşteaptă la restaurant…

Morala: Oare cate tinere si cati tineri ar fi facut la fel?

Sa luam aminte, dragii mei…

Toate cele bune, pace, liniste si binecuvantare,
Parintele Vasile Florin Reut

 

>> Dacă vă place acest articol, dati click pe „Like” si distribuiţi-l mai departe. Vă mulţumim. <<

2 comments on “Poveste de iubire: o carte si un trandafir

  1. Impresionanta poveste, felicitari pentru acest blog si pentru toate invataturile cu folos ce ni le oferiti in fiecare zi, pentru mine e o placere sa va urmaresc atat aici, cat si pe facebook. Doamne ajuta!

Comments are closed.