Daruind vei dobandi!

Daruind vei dobandi!

Un om, trecand pe o strada, a vazut in fata unei biserici un batran sarman, un cersetor, ce traia din milostenia credinciosilor. De batran, s-a apropiat un baietel care i-a intins cativa banuti. Impresionat de gestul lui, trecatorul la intrebat pe copil:

– Spune-mi, de ce i-ai dat batranului banutii tai ?

– Stiti, domnule, tatal meu a murit, iar mama, desi munceste mult, nu prea are bani, asa ca o ducem destul de greu. Dar aseara mama mi-a spus ca, atunci cand faci un bine, Dumnezeu te rasplateste negresit. Asa ca azi, am luat banutii acestia pe care eu i-am strans si i-am dat batranului din fata bisericii. El are, cu siguranta, mai multa nevoie de ei. Iar Dumnezeu, fiindca am facut un bine, se va indura si de mine.

Dialog intre generatii: Copilul si Batranul (Dobri Dobrev) * Biserica Ortodoxa Romana Sfintii Imparati Constantin si Elena din Straubing * www.credinta-ortodoxa.com

Dialog intre generatii: Copilul si Batranul (Dobri Dobrev) * Biserica Ortodoxa Romana Sfintii Imparati Constantin si Elena din Straubing * www.credinta-ortodoxa.com

Cucerit de bunatatea baiatului, omul la intrebat ce isi doreste el cel mai mult.

– O, a spus baietelul, as vrea un cojocel, ca vine iarna si va fi foarte frig. Anul trecut am racit rau de tot, fiindca nu am umblat bine imbracat, dar Dumnezeu mi-a ajutat si m-a insanatosit. Mama a vrut sa-mi cumpere un cojocel, dar e tare scump si nu se poate.

– Ei, uite ca se poate, i-a mai spus omul. Vino cu mine!

Ajunsi in fata unui magazin mare, ce se afla peste drum, omul i-a cumparat baietelului un cojocel calduros si tare frumos. Baiatul nu stia cum sa-i mai multumeasca strainului ce se indurase de el.

– Vezi, i-a mai spus omul, mama ta a avut dreptate. Dumnezeu totdeauna te rasplateste pentru binele facut. Tu l-ai ajutat pe batran, iar Domnul mi-a dat mie ocazia sa te intalnesc tocmai in acel ceas. Eu te-am ajutat acum pe tine, si fii sigur, Dumnezeu imi va ajuta si mie mai tarziu, fiindca atunci cand ne ajutam unii pe ceilalti, si Dumnezeu ne ajuta pe noi!

Cu cat suntem mai buni si avem mai multa grija unul de altul, cu atat Dumnezeu ne vede credinta si ne fereste de rele.

Fie Numele Domnului binecuvantat de acum si pana in veac!

Slava Lui Dumnezeu pentru toate! Amin!

 

One comment on “Daruind vei dobandi!

Comments are closed.