Medicament miraculos sau vrajitorie?

Medicament miraculos sau vrajitorie?

Parintele Vasile Florin Reut - Biserica Ortodoxa Romana Sfintii Imparati Constantin si Elena din Straubing

Vine intr-o zi o femeie la un parinte si-i spune:

„Parinte, nu stiu ce sa ma mai fac, nu mai suport viata aceasta, barbatul ma cearta, ma bate in fiecare zi, efectiv nu mai pot…”

Parintele, foarte intelept, dupa ce a ascultat-o cu mare rabdare, i-a dat un canon pe care sa-l tina… si ce credeti? Minune mare… Din acea zi, certurile si bataile in casa lor s-au rarit simtitor, ba chiar au disparut cu desavarsire.

Oamenii au inceput sa spuna ca preotul umbla cu vraji, caci dintr-o data, dupa ce a vorbit cu aceasta femeie, totul s-a schimbat.

Vestea despre „vrajile parintelui” au ajuns si la urechile Arhiereului. Asa ceva era inadmisibil, nu putea ramane fara urmari, trebuia luata o masura de pedepsire a preotului, in cazul in care zvonurile s-ar fi adeverit…

Il cheama Arhiereul pe preot si-l intreaba:
„… ia sa-mi spui fratia ta, ce vraji ai facut acelei femei? Caci stii foarte bine ca asa ceva nu-i permis…”

La care preotul… plin de modestie, a dezvaluit secretul „vrajii” sale:

„Inalt Prea Sfintia voastra… eu am ascultat-o pe aceasta femeie, s-a spovedit la mine si mi-a spus pricina necazurilor sale, cum ca barbatul se cearta cu ea, ca o bate, ca nimic nu merge cum trebuie in casa aceea…

Dupa ce am ascultat-o, i-am dat canon sa foloseasca aghiasma (apa sfintita) si asa a scapat de calvarul ei…”

„Cum asa, se mira arhiereul… doar cu aghiasma? Nu i-ai mai facut nimic altceva? Nu se poate…

„Ba se poate, raspunse preotul… Dupa ce am aflat pricina certurilor si a necazurilor ei… i-am spus sa ia aghiasma…  dar sa o tina in gura… si sa nu o inghita decat atunci cand barbatul s-a pus la somn si a adormit…

Si de atunci… nu s-au mai certat.”

8 comments on “Medicament miraculos sau vrajitorie?

  1. Tacerea si acultarea, un sonet norvegian spune: invata de la tot ce te inconjoara… ai vazut ciutele cum reactioneaza cand pui sunt omoriti de lupi, exista o liturghie si in creatie lui dumnezeu, toate-s date spre invatatura, pilda de mai sus aduce cu ce spune ecclesiastul, timpul sa taci, timpul sa vorbesti.. Doamne ajuta

  2. Nu .nu e vrajitorie ,e doar Credinta!Trebuie sa ,,CREZI,,si sa ,,te rogi si sa ,,Ceri,.,,Cere si ti se va da,,

  3. Este un medicament miraculos ,nu vrajitorie ,daca crezi ,daca crezi nu este nevoie sa tinem aghiasma in gura pentru a evita anumite probleme .Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel indiferent de gen ,masculin sau feminin.Trebuie sa ne iubim in primul rand pe noi insine atunci nu putem transmite la cel de langa noi numai iubire .

  4. daca femeia ar sti cand sa taca in fata barbatului…. ar fi PACE in fiecare casa, DAR nefiind obisnuita sa se supuna din copilarie nici parintilor, profesorilor, preotului etc… nu se va supune nici sotului, macar in cele bune… femeile vor sa aiba ele ultimul cuvant si de aceea atatea si atatea necazuri, divorturi copii destrabalati pentru ca nici ei nu vor asculta de tata daca mama nu il asculta… vai de noi daca femeia nu revine cu picioarele pe pamant, „da-ne mame crestine si va vom da sfinti”

  5. Mare minune! savirsita prin ascultare si tacere.
    Dumnezeu sa va binecuvinteze ca ne dati pilde faine!

  6. da, aici e o pilda de ce i-a spua preotul sa tina aghiasma in gura sa n-o inghita numai dupa ce adoarme sotul, pentru a nu-i mai putea raspunde la atacurile verbale ale sotului ei tot cu atacuri, asa ca avind gura plina nu a avut cum sa-i mai raspunda la atac.

Comments are closed.