Parinti sau nu trebuie sa cititi asta: O lectie de viata, despre adevaratele prioritati

… si chiar daca e  lung, cititi pentru ca merita cu adevarat!

Un om s-a intors acasă de la muncă tarziu, obosit și nervos, găsindu-și baiatul de 5 ani așteptând la ușă.
– Tati, pot să te întreb ceva?
– Da, sigur, despre ce e vorba? a răspuns omul.
– Tati, câți bani câștigi pe oră?
– Asta nu e treaba ta. De ce mă întrebi astfel de lucruri, spuse omul nervos.
– Doar vreau să știu…Te rog, spune-mi, cât câștigi pe oră?
– Dacă trebuie să știi, câștig 50 de dolari pe oră.
– Aha, a răspuns micuțul, cu capul plecat…
– Tati, îmi împrumuți, te rog, 25 de dolari?

Tatăl s-a înfuriat:
– Dacă singurul motiv pentru care m-ai întrebat asta este ca să-mi ceri niște bani să îți cumperi o jucărie prostească sau alte porcării, atunci du-te direct în camera ta la culcare. Gândește-te de ce ești așa egoist. Nu lucrez din greu în fiecare zi pentru așa copilării.

Micuțul a mers în liniște în cameră și a închis ușa. Omul s-a enervat și mai tare pe întrebările băiatului: „Cum a putut să pună așa întrebări doar pentru a cere niște bani?”

După o oră, omul s-a calmat și a început să gândească: „Poate era ceva de care chiar avea nevoie să cumpere cu 25$ și chiar nu mi-a cerut bani des”. Omul a mers la ușa băiatului și a deschis-o.
– Dormi? a întrebat…
– Nu tati, sunt treaz, a răspuns baiatul.
– M-am gândit, poate am fost prea dur mai devreme, spuse tatăl. A fost o zi lungă și m-am descărcat pe tine. Uite, aici ai 25 de dolari.

Micuțul a sărit, zâmbind:
– Mulțumesc, tati! După aceea a scos un pumn de bani.

Omul a văzut că băiatul avea deja bani și s-a enervat din nou. Micuțul și-a numărat încet banii și s-a uitat către tatăl său.

– De ce vrei mai mulți bani dacă deja ai? a spus tatăl.
– Pentru că nu am avut destul, dar acum am, a replicat băiatul. Tati, acum am 50 de dolari. Pot să cumpăr o oră cu tine? Te rog să vii mai repede acasă, mâine. Vreau să mănânc cu tine.

…Tatăl a fost distrus. Și-a luat băiatul în brațe și l-a implorat să îl ierte…

Parinti si Copii la rugaciune in Sfanta Biserica - ce vad copii ca facem noi acum, vor face si ei mai tarziu... de noi depinde viitorul lor * www.credinta-ortodoxa.com

Parinti si Copii la rugaciune in Sfanta Biserica – ce vad copii ca facem noi acum, vor face si ei mai tarziu… de noi depinde viitorul lor * www.credinta-ortodoxa.com

Este doar o reamintire pentru toți ce lucrează din greu în viață. Nu ar trebui să lăsăm timpul să treacă printre degete fără să petrecem timp cu cei care chiar contează pentru noi, aceia apropiați de inimile noastre. Să ne amintim să împărțim cei 50 de dolari din timpul nostru cu cineva pe care iubim.

Dacă mâine murim, compania pentru care lucrăm ne va înlocui foarte ușor, în câteva ore. Dar familia și prietenii pe care îi lăsăm în urmă o să simtă pierderea pentru tot restul vieților lor.

Da, să luam aminte, dragii mei!

One comment on “Parinti sau nu trebuie sa cititi asta: O lectie de viata, despre adevaratele prioritati

  1. ce bine ar fi daca am constientiza aceasta la momentul oportun…si nu cand deja poate e prea tarziu ….si nimic si nimeni NU mai poate reface ce am sricat si pierdut in relati cu fiintele iubite…

Comments are closed.