Daruri pentru oamenii foarte săraci din Romania, în ajunul Crăciunului 2011

Doamne ajuta tuturor,

dupa cum v-am anuntat in apelul nostru facut la inceputul Postului Nasterii Domnului sau Craciunului si anume acela de a aduna fonduri pentru a ajuta pe cat putem, macar cateva familii nevoiase din Romania, iata ca a sosit momentul sa va anuntam si cateva rezultate.

Este pentru prima cand facem asa ceva si nu eram siguri ca vom primi vreun sprijin pentru a pune in aplicare acest gand al nostru.

Mantuitorul nostru, Iisus Hristos, ne-a poruncit sa nu ne laudam cu milostenia pe care o facem sau am facut-o si mai ales sa ne ferim de ochii si lauda lumii, pantru ca nu cumva primind laudele de la oameni sa ne pierdem rasplata, sau si mai rau, sa cadem in ispita ca in viitor sa facem binele doar pentru slava lumeasca…

Insa datorita faptului ca noi comunicam cu multi dintre fratiile voastre prin intermediul internetului si al acestui site si mai ales pentru ca exista printre dumneavoastra oameni care au contribuit la aceasta actiune, este firesc si ne simtim obligati sa aratam cui le-am oferit. Nu putem sa nu dam o cat de mica socoteala pentru banii pe care ni i-ati incredintat spre a ajunge la destinatiile propuse. Din acest motiv, ne cerem iertare daca nu suntem intru totul in duhul Sfintei Evanghelii.

Pana in acest moment, s-a adunat la parohia „Sfintii Imparati Constantin si Elena” din Straubing suma de 200 de Euro pentru persoanele nevoiase din Romania. Suma este mica (la fel ca si parohia noastra de altfel), insa pentru cele cateva familii din Romania a insemnat foarte mult.

 

Prin bunavointa, osteneala si sprijinul logistic al unui bun prieten de-al nostru din Romania (Pr. Ioan Cojocariu impreuna cu sotia sa Adriana) am reusit sa trimitem o parte din acesti bani cu care s-au cumparat produse alimentare pentru 3 familii foarte sarace din zona Botosani.

 

Le multumim din suflet tuturor celor care au inteles mesajul nostru si ne-au ajutat si sprijinit, atat moral cat si financiar acest proiect si multumim in primul rand Bunului Dumnezeu ca a randuit atat de bine si frumos lucrurile. Toti cei care au primit aceste daruri au multumit in mod special si s-au bucurat de cele primite.

 

Va rugam sa ne iertati pentru toate! Ne pare rau ca trebuie sa vorbim oficial despre ajutorul adus acestor oameni foarte saraci in loc sa tinem in taina… un lucru insa este cert: cu cat petrecem mai mult timp printre cei saraci, ajutandu-i cu cate ceva, cu atat ne dam seama ca nu facem mare lucru si ca ei au nevoie de mult mai mult decat le putem noi oferi. In acest fel, incercand sa ne smerim… ne gandim ca doar Bunul Dumnezeu ii poate scoate din starea in care se afla.

Pentru acei dintre dumneavoastra care doresc sa ne sprijine in continuare pentru ajutorarea oamenilor foarte saraci, va rugam sa o faceti trimitand ajutorul dumneavoastra in contul parohiei noastre cu specificatia „Spende für Armen” sau „Ajutor pentru saraci”:

Bankverbindung (Contul nostru):

Rumänisch-Orthodoxe Kirchengemeinde „Heiligen Konstantin und Helena” Straubing e. V.
(prescurtat: Rum.-Orth. Kirchengem. SR. e. V.)
sau Pfr. Vasile Florin Reut,
Liga Bank EG  Regensburg,
Konto-Nr.: 136 64 67;
BLZ: 750 903 00

Internationale Konto-Nr. IBAN: DE70750903000001366467
Internationale Bankleitzahl BIC (SWIFT): GENODEF1M05

Verwendungszweck: Spende für die Armen

 

Va prezentam in continuare cateva fotografii din actiunea noastra. Pentru cei dintre dumneavoastra care doriti sa aflati detalii privind sumele cheltuite, produsele cumparate sau persoanele carora le-au fost oferite, ne puteti contacta pe adresa: http://www.credinta-ortodoxa.com/adresa-noastra/

 

 Familia Bunduc cu 5 copii care traiesc fara nici un venit
Localitatea Cismanesti, Judetul Botosani

 

 

 

Familia Ciobanasu – 5 copii care traiesc doar din pensia de ca. 200 de lei a Bunicii
Localitatea Prelipca (Saucenita), jud. Botosani

 

 

 Familia Hapaianu – 3 copii, nici un venit
Localitatea Prelipca (Saucenita), jud. Botosani

 

De asemenea, prin bunavointa, osteneala si sprijinul logistic al unui bun prieten de-al nostru din Romania (Andrei Florariu impreuna cu familia fratiei sale) am reusit cu ceilalti bani sa ajutam inca 5 familii foarte sarace din localitatea Satu Nou, comuna Belcesti, Judetul Iasi. Va prezentam cateva fotografii de la aceasta actiune:

 

Familia Anghel Mihai si Petronela, o familie cu 7 copii

Pentru aceasta familie a fost o binecuvantare ajutorul primit, intrucat a suplimentat bucatele pe care mama lor, le-a pregatit pentru copilasi, pentru sarbatoarea Nasterii Domnului.

 

 

Familia Baziluc Vasile si Cristina
Au doua fete si o situatie financiara precara

 

 

Familia Ciobotaru Gheorghe si Florica
O situatie fara precedent in parohie: nu au apa, lumina, caldura (se incalzesc la o soba improvizata).

Fratele Andrei Florariu ne-a transmis: „Nadajduim ca anul ce urmeaza sa putem sa-i ajutam sa-si ridice 2 camere in aceeasi ograda, sa poata avea un acoperis sigur impotriva intemperiilor vremii. M-au sensibilizat foarte tare deoarece in momentul in care i-am intrebat daca au ceva pregatit de Craciun, sotul mi-a raspuns cu oarecare certitudine ca Dumnezeu are grija de ei si nu-i va lasa fara o gustare pe masa. Va multumim inca o data deoarece prin intermediul dumneavoastra, cu siguranta a lucrat Dumnezeu si astfel am putut aduce o bucurie acestor batrani.”

 

 

 

Sandra Gheorghe

Fratele Andrei Florariu ne-a transmis: „Batranelului i-am cumparat si cateva lemne, intrucat in prag de Craciun a ramas fara sursa de foc, acesta folosind in ultimul timp doar cateva vreascuri pentru a se incalzi. Mi-a transmis sa va multumim din suflet pentru tot si Dumnezeu sa va daruiasca la intreaga comunitate de la dumneavoastra multa sanatate.

P.S. Cat timp tata (parintele Vasile Florariu) a fost internat la Regensburg, batranelul a participat zilnic la Sf. Liturghie oficiata in biserica parohiala. Un exemplu clar ca ajutorul pe care l-a primit familia noastra prin rugaciunea sa, intrece cu mult ajutorul material pe care l-am daruit. Rugaciunea este tot un mijloc de intrajutorare. Inca o data va multumim pentru initiativa.”

 

 

Familia Zmeu Vasile

 Sotia sa a murit, fiind insarcinata in ultimele luni, si a ramas vaduv cu 4 copii. Ii creste cum poate, din ajutor social, sau muncind cu ziua. Fratele Andrei: „Va transmite alese multumiri pentru aceasta bucurie.”

Va multumesc si eu tuturor celor care ne-ati ajutat in aceasta initiativa, in numele tuturor familiilor ce au beneficiat de cadourile daruite, multumesc si celor 2 prieteni: parintele Ioan Cojocariu, sotiei si familiei dumnealui din localitatea Prelipca, judetul Botosani, cat si fratelui Andrei Florariu din localitatea Satu Nou, comuna Belcesti, judetul Iasi si familiei dumnealui cu sprijinul si osteneala carora am putut face posibila initiativa noastra inainte de Craciun.

Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca pe toti cu bucuria traita de toti copilasii si batranii ce au primit (asa cum a spus fratele Andrei) bunatati de la „Mos Craciun din Germania”.

Toate cele bune, pace si binecuvantare tuturor!

parintele Vasile Florin Reut

Parohia Ortodoxa Romana
„Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Straubing