Zambete si lumina in ochisorii a 65 de copii – Golaiesti 2014

Zambete si lumina in ochisorii a 65 de copii – Golaiesti 2014 – Slava lui Dumnezeu pentru toate dragii mei!

”E sarbatoare si e joc
In casa ta acum
Dar nu uita cand esti voios
Crestine sa fii bun!”

Cu aceste cuvinte si-a inceput mesajul buna noastra prietena din Iasi, Minodora Tatarusanu, (pentru cei care nu o cunosc, este mama renumitei actrite Monica Birladeanu), care de indata ce a primit partea de bani pe care am trimis-o catre dumneaei in scopul ajutorarii celor sarmani, s-a apucat ca o albina de treaba, infruntand vremea capricioasa si noroiul, primind cu bucurie sa fie una dintre mesagerii Parohiei noastre din Straubing.

Dar iata pe scurt povestea actiunii din acest an 2014, noastre relatata chiar de sora Minodora:

„Dincolo de grijile cotidiene, de munca si familia minunata pe care o are parintele Vasile Florin Reut, in fiecare an, in preajma sarbatorii Nasterii Domnului, aduna in Biserica Ortodoxa Romana „Sfintii Imparati Constantin si Elena” din Straubing, oameni cu suflet mare, care se gandesc si la cei nevoiasi.

Cu bucuria de a darui si de a aduce un zambet pe chip de copil, sau de batran aflat in nevoi, credinciosii bisericii in frunte cu preotul lor, aduna bani pe care-i trimit in tara. Am primit si anul acesta o parte din banii directionati in Iasi. I-am folosit cumparand alimente de prima necesitate, fructe si dulciuri, pe care le-am impartit la cateva familii nevoiase din comuna Golaiesti.

Am adus zambete si lumina in ochisorii a 65 de copii din 8 familii.

In numele lor si a bunicilor batrani si neputinciosi, care se vor bucura impreuna cu nepotii lor de darurile minunate, va multumesc si ma rog Bunului Dumnezeu sa va rasplateasca grija pentru cei nevoiasi, generozitatea si faptul ca va ganditi sa daruiti din suflet bucurii pentru micutii lipsiti de multe din lucrurile absolut necesare crsterii si devenirii lor ca oameni!

Atasez fotografii cu copiii pe care sfintia voastra si enoriasii cu suflet mare pe care-i pastoriti, i-au facut fericiti si zambitori! Dumnezeu sa ne ajute sa mai facem asemenea fapte bine placute lui Dumnezeu si atat de necesare puilor de om!

Multumim bunilor crestini!”

Zambete si lumina in ochisorii a 65 de copii – Golaiesti 2014 - Slava lui Dumnezeu pentru toate dragii mei! * www.credinta-ortodoxa.com

Zambete si lumina in ochisorii a 65 de copii – Golaiesti 2014 – Slava lui Dumnezeu pentru toate dragii mei! * www.credinta-ortodoxa.com

Noi ii multumim in primul rand surorii noastre Minodora Tatarusanu si intregii sale familii, pentru ca au acceptat sa fie mesagerii micutei noastre parohii „Sfintii Imparati Constantin si Elena” din Straubing. Bunul Dumnezeu sa le rasplateasca osteneala si sprijinul.

Si nu in ultimul rand, multumim bunilor nostri credinciosi care ne-au sprijinit prin donatiile lor in aceste actiuni ale noastre. Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca jertfa si osteneala fratiilor voastre.

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Parintele Vasile Florin Reut

Cateva din fotografiile facute la fata locului: