Rugaciuni pentru nasterea de prunci si pentru sotii care nu pot avea copii

Rugaciuni pentru nasterea de prunci si pentru sotii care nu pot avea copii

Rugaciunea I:

„Binecuvantat esti Tu, Dumnezeul parintilor nostri, si binecuvantat este numele Tau cel sfant si slavit intru toti vecii! Sa Te binecuvanteze pe Tine cerurile si toate fapturile Tale! Tu ai facut pe Adam si Tu ai facut pe Eva, femeia lui, pentru a-i fi ajutor si sprijin, si din ei s-a nascut neamul omenesc.

Tu ai zis: „Nu este bine sa fie omul singur; sa-i facem un ajutor asemenea lui”. Si acum, Doamne, nu placerea o caut, luand pe femeia mea, ci o fac cu inima curata. Binevoieste de a avea mila de ea si de mine si a ne duce impreuna pana la batranete!”, s-a rugat Tie Tobie, iar Tu i-ai umplut casa de binecuvantare si i-ai daruit copii ca raspuns la cererile sale.

Doamne, pustii sunt casele fara copii, si triste inimile sotilor care nu au urmasi. Chiar daca nu avem credinta dreptilor, care pentru rugaciunile lor s-au invrednicit sa aiba copii, pentru mila Ta cea nemasurata nu ne lasa, Atotputernice Doamne, ci vezi suspinul inimilor noastre. Umple-ne casa de bucuria pe care o aduc copiii, iar pe noi intareste-ne ca sa ii crestem pe ei cu dragoste si intelepciune in dreapta credinta, spre slava Numelui Tau si a Sfintei Tale Biserici. Amin !”

Rugaciuni pentru nasterea de prunci si pentru sotii care nu pot avea copii * www.credinta-ortodoxa.com

Rugaciuni pentru nasterea de prunci si pentru sotii care nu pot avea copii * www.credinta-ortodoxa.com

Rugaciunea a 2-a:

„Auzi-ne pe noi, Milostive și Atotputernice Dumnezeule, și trimite-ne harul Tău. Pleacă-Te, Doamne, spre ruga noastră, adu-Ţi aminte de legea ta pentru înmulţirea neamului omenesc și fii Acoperitor Milostiv, ca să se păzească așezământul de lege pe care l-ai lăsat Tu.

Cu puterea Ta cea stăpânitoare ai făcut toate din nimic și ai pus început la tot ce este în lume: l-ai făcut și pe om după chipul Tău și cu taină înaltă ai sfinţit legătura căsătoriei ca preînchipuire a unirii dintre Hristos și Biserica Ta.

Caută, Milosârde, spre robii Tăi aceștia (numele), care sunt uniţi prin însoţirea căsătoriei și se roagă să primească ajutor de la Tine, ca să fie asupra lor mila Ta, și să vadă pe fiii fiilor lor până la al treilea și la al patrulea neam, și să trăiască până la adânci bătrâneţi, și să intre în împărăţia cerurilor prin Domnul nostru Iisus Hristos, Căruia se cuvine toată slava, cinstea și închinăciunea, dimpreună cu Tatăl și cu Sfântul Duh, în veci. Amin.”

Nota: Deși formatul rugăciunii cere să fie făcută de un preot, se poate face și acasă de către fiecare, cu modificările de rigoare. De mare folos este si Acatistul Sfintilor Ioachim si Ana.