Parintele Arsenie Boca – cugetari si sfaturi duhovnicesti

„Când fărădelegile vor încleşta mintea şi inima oamenilor şi-i vor sălbătici aşa de tare, încât vor zice că nu le mai trebuie Dumnezeu şi Biserică şi preoţi, încât va fi sălbăticirea şi nebunia urii peste tot pământul, atunci vine sfârşitul.”

A-I aduce laudă lui Dumnezeu înseamnă a recunoaste că toată fiinta noastră este creată si-I apartine Lui. Deci, ascultarea noastră I-o datorăm numai Lui, căci suntem opera Lui si trebuie să ne îndeplinim misiunea pe care ne-a încredintat-o El. Orice alt scop am vrea să atingem în viată, în afara vointei lui Dumnezeu, nu ne va aduce decât dezastru trupesc si spiritual.

Parintele Arsenie Boca - Cugetari si sfaturi duhovnicesti - www.credinta-ortodoxa.com

Noi suntem creati cu un scop bine determinat de creatorul nostru si El ne-a pus la dispozitie toate mijloacele ca să-l atingem. Pentru mântuirea noastră, El ne-a dăruit totul, chiar pe unicul său Fiu, pe Iisus Hristos, ca model de viată si descoperitor al vointei Sale.  

A fugi si a ne eschiva de la cunoasterea vointei lui Dumnezeu, în ceea ce priveste sensul si scopul nostru în viată si a ne făuri unul personal, după aprecierea noastră, înseamnă a ne condamna singuri la moarte vesnică.

Astfel, deci, pe bună dreptate, suntem datori să aducem laudele si multumirile noastre Celui ce ne-a creat si nu ne-a lăsat pradă propriilor fantezii, conducându-ne în mod gresit, ci, din contră, ne-a arătat clar si precis calea de urmat, prin legile sale.

Mai mult, ne-a trimis si modelul unic, minunat, născut ca si noi din carne si sânge si având aceleasi cerinte ca ale noastre, pe care le-a demonstrat în mod palpabil cum trebuie să le rezolvăm.

Să-ţi fereşti capul de frig şi de prostie…

Concepţia de viaţă creştină: oxigen (aer bun), glicogen (hrană raţională), somn, sa-ţi păstrezi energia vitală (hormonii) şi să ai un program de viaţă creştină…

În mintea strâmbă şi lucrul drept se strâmbă…

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă…

Un suflet trist este cu luminile stinse… Bobul lui se preschimbă în tăciune, iar el se crede grâu nedreptăţit…

Mustrarea învinge, dar nu convinge.

Dragostea lui Dumnezeu faţă de cel mai mare păcătos este mai mare decât dragostea celui mai mare sfânt faţă de Dumnezeu.

Un sfânt se cunoaşte abia după trecerea timpului. Cu cât se adaugă mai mulţi ani după mutarea sa pe lumea cealaltă, cu atât va veni lumea spre el mai mult, dacă a fost cu adevărat un slujitor al lui Dumnezeu.

Parintele Vasile Florin Reut: La mormantul Parintelui Arsenie Boca: Momente de rugaciune, liniste si bucurie duhovniceasca.

Oare de ce învinuieşte Dumnezeu pe oameni de faptul că nu se mai naşte dreptul printre dânşii, şi că ei nu bagă de seamă? Răspunsul este următoarul: drepţii sunt uneltele lui Dumnezeu, prin care sfătuieşte neamurile şi, prin rostul lor, face cu putinţă milostivirea Sa peste oameni; pe când dacă nu-i are, oamenii vor da peste urgia dreptăţii Sale, după faptele lor. Familia, cu roadele ei împovărate de fărădelegi, îl aduce pe Dumnezeu la impas; drept aceea oamenii sunt traşi la răspundere şi se află în aceeaşi primejdie ca smochinul fără roadă (Luca 13, 6; Marcu 11, 13)

Arsenie Boca

13 comments on “Parintele Arsenie Boca – cugetari si sfaturi duhovnicesti

 1. Parinte monah Arsenie trimete-mi duhul tau paznic si da-mi sanatate si liniste departeaza de la casa mea necazurile si suferintele ajuta-mi sa-mi gasesc de munca ca ai duh sfant si esti apro ape de noi amin

 2. Doamne , Iisuse Hristoase , Fiul lui Dumnezeu , miluieste-ma pe mine , pacatosul si pe baiatul meu , Marius ! Doamne , intoarce-i la Bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei !
  Da-mi , Doamne , Rabdare la Rugaciune si Smerenie ! Odihneste , Doamne in pace sufletul adormitei roabei Tale , Marioara si iarta-i ei orice pacat facut cu voie si fara de voie . Iti , multumesc , Doamne !

 3. Miluieste-ne pe noi, Doamne, miluieste-ne pe noi, ca nepricepandu-ne de nici un raspuns, acesta rugaciune aducem tie, ca unui Stapan, noi , pacatosii robii Tai, miluieste-ne pe noi! Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, Amin! Doamne, miluieste-ne pe noi, ca intru Tine am nadajduit, nu Te mania pe noi foarte, nici pomeni faradelegile noastre, ci cauta si acum ca un milostiv si ne izbaveste pe noi de vrajmasii nostri ca Tu esti Dumnezeul nostru si noi suntem poporul Tau, toti lucrul mainilor Tale si numele Tau chemam! Si acum si pururea si in vecii vecilor, Amin !

 4. Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul !
  Doamne, intoarce-i la Bunatate si la Rugaciune pe toti vrajmasii mei !
  Preot Ieromonah Arsenie, trimite-mi duhul tau paznic, da-mi sanatate si liniste. Departeaza de la casa mea necazurile si suferintele, ca ai Duh Sfant! Odihneste, Doamne in pace, sufletul adormitei robei Tale, Marioara si iarta-i ei orice pacat facut cu voie si fara de voie!

 5. Presfanta Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara, Maica Milei si a Indurarii, milostiveste-te de noi, robii tai pacatosi si ne miluieste !

 6. Sfinte Preacuvioase Parinte Arsenie, te rog ajuta-l pe fiul meu Marius, sa se intoarca la Bunatate si la Rugaciune !

 7. Sfinte parinte Arsenie Boca, te rog lumineaza mintea fetelor mele si roaga-te Bunului Dumnezeu pentru noi pacatosii, cu duhul tau sfant.
  Multumesc Parinte pentru ajutor!

 8. Sfinte Preacuvioase Parinte Arsenie, trimite-ne duhul tau paznic, da-ne sanatate si liniste. Departeaza de la casa noastra necazurile si suferintele, ca ai Duh Sfant.
  iarta-ne pacatele sfinte parinte si ajuta-ne sa ne platim datoriile.

 9. Sfinte Preacuvioase Parinte Arsenie, trimite-ne duhul tau paznic, da-ne sanatate si liniste. Departeaza de la casa noastra necazurile si suferintele, ca ai Duh Sfant.

 10. Ajuta-ne Parinte Arsenie sa fim tari si sa-ti urmam indemnurile si povetele. Ajuta-ne sa scapam de datorii si sa plecam genunchii inimilor noastre inaintea Tatalui Ceresc !

 11. Sfinte Preacuvioase Parinte Arsenie, trimite-ne duhul tau paznic, da-ne sanatate si liniste. Departeaza de la casa noastra necazurile si suferintele, ca ai Duh Sfant.

Comments are closed.