Invitaţie la Slujba Arhierească in Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Straubing in ziua de 18 Ianuarie 2015

Invitaţie la Slujba Arhierească in Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Straubing in ziua de 18 Ianuarie 2015

Dragi fraţi şi surori întru Domnul, cu aleasă bucurie duhovnicească vă invităm în ziua de Duminică 18 ianuarie 2015, la Sfânta Liturghie Arhierească în Parohia noastră „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Straubing (Adresa: Friedhofskapelle der St. Michaelsfriedhof, Friedhofstrasse 32, 94315 Straubing).

În această zi, avem deosebita bucurie de a primi vizita Întâistătătorului nostru din Germania, Înalt Prea Sfinţitul Dr. Serafim Joantă, Mitropolit pentru Germania, Europa Centrală şi de Nord.

Inalt Prea Sfintia Sa Mitropolitul Serafim

Inalt Prea Sfintia Sa Mitropolitul Serafim

Vă invit şi vă îndemn cu părintească dragoste să binevoiţi a fi părtaşi la această mare sărbătoare a parohiei noastre, să fim toţi alături în rugăciunile de mulţumire faţă de Bunul Dumnezeu, Maica Sa Preacurată şi Sfinţii Împăraţi şi întocmai cu Apostolii Constantin şi maica sa, Elena, cu bucuria şi credinţa că şi pe viitor, rugăciunile lor şi ale Înalt Prea Sfinţiei Sale Serafim vor face ca mila şi iubirea Lui Dumnezeu, să înconjoare familiile şi casele noastre.

Utrenia va începe la ora 9:00, Sosirea Înalt Prea Sfinţiei Sale o aşteptăm in jurul orei 09:45, urmată la ora 10:00 de Sfânta Liturghie Arhierească. De aceea vă îndemn să veniţi, înainte de a începe, pentru a avea posibilitatea să participăm cu toţii, în primul rând prin rugăciune comună la acest mare eveniment.

Pentru ca nu a fost de mult timp pe la noi in Straubing, nu putem considera decat benefica si binecuvantata aceasta vizita. In afara de asta, ce poate fi mai bun decat sa incepem Noul An si in aceasta Parohie cu binecuvantare arhiereasca?

Stim ca timpul este extrem de scurt, dar nu deznadajduim, facem fiacare ce putem si cum putem, important este sa facem. Va rugam, in masura posibilitatilor, sa-i anuntati si pe cunoscutii fratiilor voastre si pe alti semeni de-ai nostri cu care va mai intalniti.

Dorim, ca de obicei in astfel de cazuri, sa pregatim o agapa frumoasa, pentru a lasa o impresie buna si germanilor, precum si celor de alta religie (catolici, evanghelici etc.) care vor fi prezenti.

In acest sens, după Sfânta Liturghie, în jurul orei 12:30 va avea loc în Pfaarsaal (sala de la Biserica St. Michael) o agapă creştină (pregătită ca de obicei de către bunele noastre credincioase) la care sunteţi invitaţi cu toţii.

De asemenea va rugam, mai ales pe gospodinele prezente la slujba, sa ne ajutati la organizare (vorbiti cu coana preoteasa mai in detaliu, cand ajungeti la biserica). Si nu in ultimul rand, va rugam sa ramaneti la sfarsit pentru a strange in urma noastra si sa lasam curat.

Multumesc tuturor celor care m-au sunat deja sa-mi spuna cu ce pot fi de folos, Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti. Va rog de asemenea sa-i anuntati pe toti fratii nostri romani cu care va mai intalniti, m-as bucura sa vina cat mai multi, sa fie frumos…

Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa lasam o impresie buna.

Vă aşteptăm cu frăţească dragoste să fiţi părtaşi la bucuria Parohiei noastre din Straubing. Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena să aducă bucurii, tuturor celor care cu credinţă le cer mijlocirea către Bunul Dumnezeu şi le aduc mulţumiri neîncetat pentru ajutorul primit. Vă dorim tot binele din lume, sănătate, bucurie, fericire, pace, binecuvântare şi Bunul Dumnezeu să vă păzească de tot ce-i rău.

Un An Nou fericit si binecuvantat tuturor, dragii mei.

Al vostru de tot binele voitor şi rugător către Domnul,

Parintele Vasile Florin Reuţ

P.S. Vă mulţumim anticipat pentru prezenţa dumneavoastră. Astept propuneri din partea fratiilor voastre, daca mai aveti – Pentru detalii privind sprijinul pentru organizarea acestui eveniment, vă rog sa-l sunati pe parintele Reut la numarul de telefon 0941-3074074.