Invitaţie la prima sărbătorire a Hramului Parohiei Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Straubing

Iubiţi credincioşi şi credincioase, dragi fraţi şi surori întru Domnul,

după tradiţia Bisericii Ortodoxe, fiecare biserică sau parohie, în momentul înfiinţării, primeşte un nume, care devine hramul său. Sfinţirea sau târnosirea este deci actul de botez al noului lăcaş de închinăciune, care primeşte de la arhiereu hramul său, numele său.

Prin sfinţirea bisericii hramul devine îngerul păzitor al bisericii, patronul său spiritual. În timp ce îngerul păzitor al credinciosului se îngrijeşte de salvarea unui singur suflet creştinesc, hramul bisericii ocroteşte viaţa şi se îngrijeşte de mântuirea tuturor credincioşilor bisericii.El strânge laolaltă conştiinţa tuturor credincioşilor bisericii sub stindardul izbăvitor al Sfintei Cruci, pentru realizarea supremului ideal, îndumnezeirea tuturor întru Hristos Domnul.

Cu aleasă bucurie duhovnicească vă invităm să prăznuiţi împreună cu noi, primul Hram al Parohiei „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Straubing. Se cuvine deci, cu deosebire la sărbătoarea Hramului din ziua de Sâmbătă 21 mai 2011, să fim toţi alături în rugăciunile de mulţumire faţă de Sfinţii Împăraţi şi întocmai cu Apostolii Constantin şi maica sa, Elena, cu bucuria şi credinţa că şi pe viitor, rugăciunile lor vor face ca mila şi iubirea Lui Dumnezeu, să înconjoare familiile şi casele noastre.

Invitat de onoare il avem pe Prea Sfintitul Dr. Sofian Brasoveanul

Utrenia va începe la ora 9:00, urmată  la ora 10:00 de Sfânta Liturghie în Capela Cimitirului St. Michael din Straubing.

Adresa: Friedhofskapelle der St. Michaelsfriedhof, Friedhofstrasse 32, 94315 Straubing.

După Sfânta Liturghie, în jurul orei 12:30 va avea loc în Pfaarsaal (sala de la Biserica St. Michael) o agapă creştină (pregătită ca de obicei de către bunele noastre credincioase) la care sunteţi invitaţi cu toţii.

Vă aşteptăm cu frăţească dragoste să fiţi părtaşi la bucuria Parohiei noastre din Straubing. Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena să aducă bucurii, tuturor celor care cu credinţă le cer mijlocirea către Bunul Dumnezeu şi le aduc mulţumiri neîncetat pentru ajutorul primit. Vă dorim tot binele din lume, sănătate, bucurie, fericire, pace, binecuvântare şi Bunul Dumnezeu să vă păzească de tot ce-i rău.

Al vostru de tot binele voitor şi rugător către Domnul Cel Înviat din morţi,

Părintele Vasile Florin Reuţ

P.S. Vă mulţumim anticipat pentru prezenţa dumneavoastră. Pentru detalii privind organizarea vă rog să mă contactaţi la numerele de telefon cunoscute, printr-un E-Mail sau pur si simplu printr-un comentariu la acest articol.

One comment on “Invitaţie la prima sărbătorire a Hramului Parohiei Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Straubing

  1. HRISTOS A INVIAT! Va multumesc din suflet pentru o asemenea invitatie,o mare bucurie am simtit, dar eu ma aflu in America, si voi pleca in preajma acestei perioade atat de importanta spre tara ,eu sant din Tulcea, si nu pot sa ajung la acest minunat hram.Ramane invitatia valabila , poate cu ajutorul Domnului am sa reusesc sa vin o data pana la parohia pe care cu drag o slujiti.Sa aveti pacea si linistea sufleteasca a Domnulul nostru IISUS HRISTOS, si a marilor nostri sfinti CONSTANTIN SI ELENA.Doamne ajuta.

Comments are closed.