„Împreună pentru un MÂINE mai bun” – Acţiunea parohiei noastre pentru oamenii necăjiţi din localitatea Belceşti, judeţul Iaşi – 01 Septembrie 2019

„Primul Ghiozdan pentru copii săraci”, „Daruri pentru oameni sărmani” şi „Construcţia unei căsuţe pentru o familie foarte nevoiaşă” – Trei acţiuni ale parohiei noastre pe care le-am început cu ajutorul lui Dumnezeu în localitatea Belceşti, judeţul Iaşi si pe care sperăm să o putem continua, cu sprijinul oamenilor de bine din parohia noastră şi de pretutindeni.

20 de copii au primit câte un ghiozdan nou, inclusiv rechizitele necesare începerii noului an şcolar

20 de copii au primit câte un ghiozdan nou, inclusiv rechizitele necesare începerii noului an şcolar

Dragi prieteni, în ziua de 01 septembrie 2019 (Începutul Anului Nou Bisericesc), părintele Vasile Florin Reuţ însoţit de doamna preoteasă Bernadette, de copii Dimitrie, Sebastian Ioan şi Maria Cristiana, a slujit Sfânta Liturghie la Parohia Satu Nou-Belceşti, judeţul Iaşi, la biserica ortodoxă cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, la invitaţia şi împreună cu bunii prieteni Părintele Andrei Florariu, parohul acestei parohii şi Părintele Vasile Florariu, împreună cu familiile lor, în prezenţa unui mare număr de credincioşi.

Părintele Reuţ împreună cu Părinţii Vasile şi Andrei Florariu la Sfânta Liturghie

Părintele Reuţ împreună cu Părinţii Vasile şi Andrei Florariu la Sfânta Liturghie

De această parohie şi de părinţii Florariu ne leagă o veche prietenie, consolidată mai ales din punct de vedere social filantropic, deoarece şi în trecut, cu ajutorul Bunului Dumnezeu şi sprijinul unor buni credincioşi din parohia noastră, care au donat din puţinul lor, am reuşit să ajutăm oameni foarte necăjiţi din această localitate.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Reuţ cu sprijinul familie sale şi a familiei Părintelui Florariu, au pus în aplicare acţiunea Parohiei Ortodoxe „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Straubing, Germania: „Împreună pentru un MÂINE mai bun”- Daruri pentru oamenii necăjiţi din localitatea Belceşti, judeţul Iaşi – Septembrie 2019.

După cum bine ştiţi, în luna septembrie copiii încep școala. Din păcate nu toți copiii au șansa de a avea părinți care să le poată oferi toate cele necesare pentru școală.

20 de copii proveniţi din familii cu situaţii materiale foarte dificile, au fost binecuvântaţi şi au primit câte un ghiozdan nou, inclusiv rechizitele necesare începerii noului an şcolar. Prin acest mic gest, noi am încercat să-i ajutăm să nu se simtă diferiţi, inferiori, daţi deoparte, mici și singuri pe lume. Eu cred că toți copiii sunt ai noștri, ai tuturor și suntem cu adevărat MARI doar atunci când avem grijă de cei mai mici.

Daruri pentru oameni sărmani

Daruri pentru oameni sărmani

După aceasta, am vizitat câţiva oameni bătrâni, bolnavi şi singuri, cu care am stat de vorbă despre problemele lor, i-am binecuvântat şi le-am dus câteva daruri. Cu toţii sunt oameni tare de treabă, sinceri, dar necăjiţi şi s-au bucurat foarte mult de venirea noastră.

La final, am ajuns şi la căsuţa fratelui Gheorghe (71 de ani) şi a soţiei lui Florica (64 de ani), pe care îi cunoaşteţi deja şi pentru care am iniţiat un proiect de suflet, adică dorim până când vine iarna, să le facem o căsuţă formată dintr-o cameră şi un hol, unde să îşi poată trăi bătrâneţile până la sfârşit. Costurile estimative pentru un astfel de proiect se ridică la suma de ca. 20000 RON (aproximativ 4200 EURO).

Daruri pentru oameni sărmani - Soţii Gheorghe şi Florica

Daruri pentru oameni sărmani – Soţii Gheorghe şi Florica

Din puţinii bani pe care i-am adunat până acum, am reuşit să cumpărăm o parte din materialele necesare construcţiei. Din păcate, resursele noastre financiare s-au epuizat, dar nu deznădăjduim, cu ajutorul lui Dumnezeu şi jertfa frăţiilor voastre, vom reuşi. Oricât de puţin, poate însemna mult. Vă mulţumim în numele lui Dumnezeu şi a acestor oameni necăjiţi.

Primele materiale cumpărate pentru construcţia căsuţei

Primele materiale cumpărate pentru construcţia căsuţei

***
Cei care doriti să ne ajutaţi pentru a împlini acest proiect de suflet, vă rog să trimiteţi jertfa dumneavoastră pe contul Parohiei Straubing:

Rumänisch-Orthodoxe Kirche Straubing
Liga Bank EG Regensburg,
Konto-Nr. IBAN: DE70750903000001366467
BIC: GENODEF1M05

Verwendungszweck: „Spende Hausbau für 2 Armen in Rumänien”.

Pentru cei interesaţi, specificăm că Parohia noastră din Straubing este Eingetragener Verein (e. V.) gemeinnützig, adică organizaţie înregistrată, Non-Profit, cu scop caritabil, tocmai de aceea avem voie şi adunăm aceste donaţii pe contul parohiei. Bunul Dumnezeu să vă răsplătească jertfa şi osteneala.
***

Cuvintele sunt de prisos, emoţiile au fost pe măsură, iar bucuria slujirii Sfintei Liturghii nu poate fi explicată prin cuvinte…

Ne-am gandit şi i-am pomenit cu drag pe toţi cei apropiaţi, pe prieteni, cunoscuţi, dar şi pe cei care nu ne sunt prieteni, precum şi pe toti credincioşii noştri iubiţi.

Mulţumim în mod deosebit familiei Părintelui Andrei Florariu şi doamnei preotese Marina, Părintelui Vasile Florariu şi doamnei preotese Varvara, împreună cu toată familia dumnealor, în primul rând pentru călduroasa primire şi pentru sprijinul logistic extraordinar pe care ni l-au acordat, acceptând să fie mesageri ai noştri şi ai parohiei noastre în îndeplinirea acestui frumos ideal.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate, fie numele Lui binecuvântat!

Al vostru, Părintele Vasile Florin Reuţ

A fost frumos, emotionant şi înălţător. Vă invităm să vizionaţi câteva imagini de la acest frumos eveniment, de la Sfânta Liturghie şi de la această acţiune de ajutorare: