Iata acum: ce este atat de bun sau atat de frumos decat sa locuiasca fratii impreuna? (Psalmi 132, 1)

Iata acum: ce este atat de bun sau atat de frumos decat sa locuiasca fratii impreuna? (Psalmi 132, 1)

Dragii mei, cu totii apartinem unei familii, suntem copii si frati intre noi. Singura diferenta este gradul de rudenie. In clipa in care incetez sa impart ceea ce am cu fratii mei si delimitez ce este „al meu” de restul, nu fac altceva decat sa produc o ruptura din care vor suferi si ceilalti. Nimic nu este mai bineplacut Domnului ca dragostea dintre frati si respectul fata de parinti.

Spune psalmistul David: „Iata acum: ce este atat de bun sau atat de frumos decat sa locuiasca fratii impreuna?” (Ps. 132,1)

Cand ai acestea doua: dragostea si respect, atunci binecuvantarea lui Dumnezeu te va insoti in tot timpul vietii tale si tot ce ai se va inmulti spre slava Lui. Niciodata nu isi va retrage Dumnezeu binecuvantarea de la cei neprihaniti si blanzi.

Un miracol, dragii mei...nu este neapărat anularea unei legi naturale, ci în primul rând aplicarea unei legi superioare… iar CREDINŢA în Dumnezeu rezolvă lucruri greu de explicat…* Parintele Vasile Florin Reut, Biserica Ortodoxa Romana "Sfintii Imparati Constantin si Elena" Straubing * www.credinta-ortodoxa.com

Un miracol, dragii mei…nu este neapărat anularea unei legi naturale, ci în primul rând aplicarea unei legi superioare… iar CREDINŢA în Dumnezeu rezolvă lucruri greu de explicat…* Parintele Vasile Florin Reut, Biserica Ortodoxa Romana „Sfintii Imparati Constantin si Elena” Straubing * www.credinta-ortodoxa.com

Sa luam aminte la ceea ce ne spune chiar Mantuitorul nostru Iisus Hristos in Evanghelia de la Matei, capitolul 5, 21-24:

„Aţi auzit că s-a zis celor de demult: „Să nu ucizi”; iar cine va ucide, vrednic va fi de osândă. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă; şi cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului. Deci, dacă îţi vei aduce darul tău la altar şi acolo îţi vei aduce aminte că fratele tău are ceva împotriva ta, lasă darul tău acolo, înaintea altarului, şi mergi întâi şi împacă-te cu fratele tău şi apoi, venind, adu darul tău.”

Dragii mei, indiferent de imprejurarile vietii, iubiti-va si sprijiniti-va unii pe altii. Daca aveti frati si surori, nu faceti voai diavolului certandu-va intre voi…

Rugaciune pentru frati si surori:

„Doamne, Tie ma rog, tine pe fratii mei (fratele meu) si surorile mele (sora mea), dandu-le lor sanatate, viata lunga si darul Tau cel sfant, ca sa umble in caile Tale si sa faca cele ce sunt dupa voia Ta cea sfanta.

Da-ne, Doamne, de acum pana la capatul vietii, sa ne iubim si sa ne cinstim unii pe altii,- caci ce este mai bun si mai frumos decat a vietui fratii impreuna!

Asa, Doamne, asculta rugaciunea noastra si milostiv fii noua, ca bun si iubitor de oameni esti si Tie marire inaltam: Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.”

Cititi si articolul urmator: Cat costa un miracol pentru fratele meu?