Este pacat sa speli rufe in zilele de luni, miercuri si vineri?

Hristos a Inviat!

Am primit de la o credincioasa urmatorul mesaj:

„Am şi eu o rugăminte la dumneavoastră mama nu spală rufe lunea ,miercurea şi vinerea .Ce părere aveţi ??Procedează corect??”

Ce spuneti fratiile voastre, care ar fi raspunsul corect la aceasta intrebare?

Pe ce va bazati cand spuneti aceasta?

M-as bucura sa primesc cat mai multe pareri din partea dumneavoastra.

Va multumesc.

6 comments on “Este pacat sa speli rufe in zilele de luni, miercuri si vineri?

  1. Sa nu amestecam cele sfinte cu cele lumesti. Rufele, hainele sunt pentru noi ceva auxiliar. Ne ingrijim mai mult de cele exterioare – de spalatul hainelor intr-o zi sau alta, de cum sa fim imbracati la biserica sau in alt loc -, insa de cele interioare, sufletesti uitam mai mereu. Avem zile de spalat rufele si le tinem cu sfintenie, dar zile de spalat sufletul, avem? Daca nu spalat intr-o anumita zi, vedem cumva calea spre mantuire, sau daca dam un sfat bun ori un cuvant de incurajare? Duminica este pentru a ne odihni de toate activitalie noastre si doar sa ne gandim si la Dumnezeu.

  2. a spala rufe atunci cind se boteaza apele , inzilele de simbatas mortilor cind se citesc in post pomenirile celor adormiti parerea mea cred ca e pacat a spala rufe . cind trebuie sa te speli pe corp dupa ce termini orele de servici si aici ma refer la cei ce lucreaza in conditii deosebite ,praf, mizerie sau in locuri de munca unde transpiri cred ca nu e pacat daca faci baie .dar cei ce au un servici care nu necesita efort fizic prin care sa transpiri cred ca e corect a se respecta zilele in care se da de pomana si cele aratate mai sus ,in alte ordine de idei nu vad alt impendiment de a se spala rufe in zilele de luni, miercuri sau vineri in afaras de duminica care dupa mine e zi de odihna lasata de la dumnezeu in care sa nu faci nimic acasa ,treaba care o poti face in cursul saptaminii ,nu marefer la a gati ,de spalat vei gasi daca vrei chiar daca nu prea ai timp ,sa speli in cursul saptaminii nu duminica

  3. Eu stiu ca nu e bine sa speli rufe vinerea. Era o povestioara, pe care din pacate nu o mai stiu, dar era vorba de Sf. Vinere.

  4. HRISTOS A INVIAT!

    Spalatul rufelor e o lucrare a omului in timpul zilei. Nu vad dece ar fi pacat sa speli rufele in zile de post.
    ar insemna sa nu spalam in toate posturile mari de peste an.

  5. Eu asi vrea sa inteleg, ce legatura are spalatul rufelor, cu aceste zile ale saptamanii. Chiar imi doresc mult sa stiu raspunsul la aceasta intrebare.

  6. Avand in vedere usurinta cu care se spala rufele in ziua de astazi, nu vad nici un pacat in a spala rufele in zilele mai sus mentionate. Daca este sarbatoare indiferent in care zi a saptamanii, bineinteles ca nu se spala, nu se calca si nu se face curat in casa sau se lucreaza in gradina.Asa am invatat eu de la maicuta mea. Un sfarsit de saptamana linistit, va doresc. Ana

Comments are closed.