Daruind vei dobandi – actiunea umanitara a Parintelui Vasile Florin Reuţ si a Parohiei Ortodoxe Romane din Straubing in localitatea Belcesti – Iasi, Decembrie 2014

Dragi prieteni, iata ca putem sa va aratam si cateva fotografii de la actiunea noastra umanitara din localitatea Belcesti – Iasi de la sfarsitul anului 2014, in care au fost vizati in primul rand batranii neputiinciosi sau parasiti si singuri, persoane cu handicap, precum si familii sarace cu multi copii.

Aceasta actiune a fost organizata cu sprijinul prietenilor nostri Parintele Andrei Florariu si a doamnei preotese Marina, precum si a fratilor Emanuel si Teofil Florariu, precum si a familiilor si credinciosilor fratiilor lor, carora le multumim din suflet ca ne-au ajutat ca acest proiect al nostru sa dea roade.

Daruind vei dobandi - actiunea umanitara a Parintelui Vasile Florin Reuţ si a Parohiei Ortodoxe Romane din Straubing in localitatea Belcesti - Iasi, Decembrie 2014

Daruind vei dobandi – actiunea umanitara a Parintelui Vasile Florin Reuţ si a Parohiei Ortodoxe Romane din Straubing in localitatea Belcesti – Iasi, Decembrie 2014

Dupa cum am mai spus-o in nenumarate randuri: Mantuitorul nostru, Iisus Hristos, ne-a poruncit sa nu ne laudam cu milostenia pe care o facem sau am facut-o si mai ales sa ne ferim de ochii si lauda lumii, pantru ca nu cumva primind laudele de la oameni sa ne pierdem rasplata, sau si mai rau, sa cadem in ispita ca in viitor sa facem binele doar pentru slava lumeasca…

Insa datorita faptului ca noi comunicam cu multi dintre fratiile voastre prin intermediul internetului si al acestui site si mai ales pentru ca exista printre dumneavoastra oameni care au contribuit la aceasta actiune, este firesc si ne simtim obligati sa aratam cui le-am oferit.

Multumim pe aceasta cale si prietenilor nostri catolici de la Parohia St. Peter din Straubing, precum si Parintelui Franz Alzinger, parohul acestei parohii, pentru sprijinul financiar consistent pe care ni l-au oferit aproape in fiecare an pentru realizarea acestui proiect al nostru.

Pentru a nu exista dubii referitoare la actiunea noastra si pentru ca oamenii sa vada ca banii care au fost donati pentru acesti oameni saraci, au ajuns (in primul rand sub forma de alimente) acolo unde au fost destinati… nu putem sa nu dam o cat de mica socoteala pentru banii pe care ni i-ati incredintat spre a ajunge la destinatiile propuse.

Va redam mai intai textul pe care parintele Andrei Florariu ni l-a trimis, (renuntand a mai numi toate familiile ajutate, din motive lesne de inteles care privesc protectia datelor) impreuna cu fotografiile de la aceasta actiune. Cine doreste sa afle detalii despre aceste familii ajutate, le poate obtine direct de la Parintele Paroh Vasile Florin Reut:

„Multumirile noastre pentru parintele Vasile Florin Reut si pentru fratii nostri marinimosi din cadrul Parohiei Ortodoxe Române „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Straubing.

Campania dumneavoastră de strângere de fonduri pentru bătrânii şi familiile cu mulţi copiii şi pentru săracii din zonele defavorizate din ţara natală, din România, a sensibilizat şi anul acesta pe toţi beneficiarii din cele două localităţi în care s-au împărţit alimentele pe care le-am cumpărat cu banii trimişi de dumneavoastră…

Trimitem documentele şi fotografiile împreună cu BUCURIA şi MULŢUMIREA izvorâtă din inimile plăpânde şi afectate de sărăcie şi durere a celor ce au spus un sincer Mulţumesc sau Bogdaproste.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, alimentele au fost împărţite în ajunul Crăciunului la persoanele unde s-a putut intra cu masina, mai exact pe traseul unde este piatră de străzile din parohie, (întrucât a fost vremea urâtă în preajma Crăciunului şi a fost noroi prin sat).

În ziua de Crăciun, după amiază, am format un grup de tineri dornici de a face fapte bune, şi încărcaţi cu sacoşele cu daruri, cu toace, drapelul României (căci învăţăm să fim patrioţi) am plecat la colindat prin parohie la bătrâniii şi familiile beneficiare.

Deşi nu a fost zăpadă de Crăciun, atmosfera a fost suplinită de bucuria tinerilor de a vesti Naşterea Domnului prin colinde, care au umplut pentru câteva clipe golul singurătăţii în sufletele bătrânilor dar şi a necazurilor şi lipsurilor din cadrul familiilor cu mulţi copii.

Vă felicităm pe dumneavoastră, fii ai pământului Românesc, că nu aţi uitat şi nici nu veţi uita vreodată locurile natale, uliţele sau străzile şi locurile copilăriei şi ori de câte ori vă gândiţi la neajunsurile de odinioară, să vă gândiţi că permanent aici în ţară, CINEVA are nevoie de ajutorul nostru al tuturor.

Vă mulţumim pentru gestul sublim al dumneavoastră şi Il rugăm pe Hristos Domnul să vă întărească, să vă povăţuiască şi să vă dăruiască sănătate şi pasii noştri să fie călăuziţi către Calea care duce spre dobândirea unui „Colţişor de Rai”.

Vă garantăm de purtarea noastră în rugăciune!

Cu bucurie şi recunoştinţă, Pr. Andrei Florariu cu enoriaşii”

***

Noi Va multumim tuturor celor care ne-ati sprijinit in primul rand financiar pentru ca acest proiect an nostru sa dea roade, si-L rugam pe Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca jertfa si osteneala, sa inmulteasca aveasta jertfa in casele fratiilor voastre si sa va daruiasca sa simtiti din plin bucuria pe care au simtit-o toti cei care au fost ajutati.

Cine doreste sa ne sprijine in aceste proiecte noastre, va rugam sa trimiteti jertfa fratiilor voastre in contul Bisericii Ortodoxe Romane din Straubing, cu specificatia „Spende für die Armen” sau „Ajutor pentru Saraci”.  In felul acesta, banii vor fi directionati direct catre acest proiect. Bineinteles ca toti cei care doresc, vor primi o chitanta pentru a avea o justificare pentru donatia fratiilor lor. Va multumim pentru intelegerea si sprijinul fratiilor voastre.

Fiti mai departe alaturi de noi – Impreuna, pentru o lume mai buna! Va multumim.

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Toate cele bune, pace, liniste si binecuvantare tuturor,

Parintele Vasile Florin Reut

***

Bankverbindung (Contul nostru):

Rumänisch-Orthodoxe Kirchengemeinde “Heiligen Konstantin und Helena” Straubing e. V.
(prescurtat: Rum.-Orth. Kirchengem. SR. e. V.)
Liga Bank EG Regensburg,
Konto-Nr.: 136 64 67;
BLZ: 750 903 00

Internationale Konto-Nr. IBAN: DE70750903000001366467
Internationale Bankleitzahl BIC (SWIFT): GENODEF1M05

Verwendungszweck: „Spende für die Armen” sau „Ajutor pentru Saraci”.

De asemenea puteti sa donati si prin PayPal la adresa:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=JA6LCLR2588Y2


O parte dintre cumparaturi:

Prietenii nostri in actiune

Prietenii nostri in actiune

***