Cei sapte prichindei orfani din Agnita, judetul Sibiu – Povestea merge mai departe !

Cei sapte prichindei orfani din Agnita, judetul Sibiu in vizita la Biserica Ortodoxa Romana Straubing – Povestea merge mai departe…

Actualizare 09.01.2014: Astazi am primit o veste foarte buna de la sora Cecilia Deppe: Copilasii sunt înregistrati oficial în Germania. Urmatoarea etapa: scolarizarea! Slava lui Dumnezeu pentru toate!

***

Dragii mei, cu siguranta va aduceti aminte de actiunea noastra: Daruind, vei dobandi! – actiune umanitara a Bisericii Ortodoxe Romane din Straubing, Germania, in care am facut un apel pentru acesti sapte orfani din satul Ruja, comuna Agnita, judetul Sibiu: http://www.credinta-ortodoxa.com/ajutor-pentru-orfanii-din-agnita-jud-sibiu/

FOARTE IMPORTANT: Dragii mei, NU mai donati bani in contul din Romania ai acestor copii, caci nu exista asa ceva… Cei care doriti mai multe explicatii, va poate da chiar tatal copiilor.

Cei sapte prichindei orfani din Agnita, jud. Sibiu - Povestea merge mai departe * www.credinta-ortodoxa.com

Cei sapte prichindei orfani din Agnita, jud. Sibiu – Povestea merge mai departe * www.credinta-ortodoxa.com

Au trecut prin momente grele, prin ispite. Nu au avut nici un control asupra banilor care au fost donati catre ei in contul personal al unui domn din Sibiu (da, este adevarat, am ramas si eu socat… contul in care se virau pana acum banii in Romania nu era contul prichindeilor, ci contul personal al acestui om). La rugamintea tatalui copiilor de a inchide contul de la banca si cel de FaceBook, raspunsul a fost  (din ceea ce ne-a relatat tatal copiilor) ca acel cont este contul privat al dansului (adica al lui S. R.) si ca face ce vrea cu el. Materialele care au fost aduse, au fost si acelea luate de gura lumii, fara nici un plan si fara nici o consultare in prealabil cu tatal copiilor. Dar asta… sa ramana de domeniul trecutului.

Dupa cum v-am spus, cu ajutorul si binecuvantarea bunului Dumnezeu, o familie inimoasa din Germania, Frank si Cecilia Deppe, s-a oferit sa-i ajute pe acesti copii impreuna cu tatal lor, chemandu-i in Germania si ocupandu-se personal de educatia si bunastarea lor. Iar astazi am avut deosebita bucurie sa-i avem in mijlocul nostru la Sfanta Liturghie de la Biserica Ortodoxa Romana „Sfintii Imparati Constantin si Elena” din Straubing.

Cu aceasta ocazie am inmanat tatalui copiilor si suma de 610,00 de Euro, bani care s-au strans din partea credinciosilor parohiei pentru acesti copii.

A fost o atmosfera cu o mare incarcatura spirituala si emotionala, iar prichindeii si tatal lor s-au integrat destul de bine in mijlocul comunitatii noastre.

http://www.credinta-ortodoxa.com/cei-sapte-prichindei-orfani-din-agnita-judetul-sibiu-povestea-merge-mai-departe/

http://www.credinta-ortodoxa.com/cei-sapte-prichindei-orfani-din-agnita-judetul-sibiu-povestea-merge-mai-departe/

Vom reveni cu amanunte si video de la aceasta frumoasa slujba.   

Va multumim tuturor celor care v-ati implicat atat material cat si moral pentru sustinerea acestui proiect, in numele nostru si al acestor copii si ne rugam Bunului Dumnezeu sa va rasplateasca pe toti din darurile sale cele bogate, sa va binecuvinteze pe toti cu al Sau Har si cu a Sa iubire de oameni in veci. Amin.

Toate cele bune, pace, liniste si binecuvantare.

Parintele Vasile Florin Reut