Am nevoie de ajutorul vostru, prieteni!

Doamne ajuta dragii mei,

chiar daca sunt preot, nu spun ca sunt fara de greseala… de foarte multe ori gresesc si eu, cu sau fara voia mea. Doar prin asta ne dam seama ca suntem muritori, nu?

De ce scriu acest mesaj chiar acum, la sfarsit de an 2012? Ei bine, de foarte multe ori mi se intampla sa nu primesc nici un raspuns din partea fratiilor voastre…

Din aceasta cauza, nu prea am posibilitatea sa ma adaptez cerintelor, durerilor, suferintelor, ba chiar si bucuriilor dumneavoastra.

In primul rand va rog sa incercati (macar pentru cateva secunde) sa va puneti in locul meu… bineinteles, ca nu-i voi putea multumi pe toti oamenii… nici Bunul Dumnezeu nu poate…

Insa va rog sa imi spuneti ce credeti ca este bine in ceea ce fac, ce credeti ca este rau (adica pot sa o numesc o critica dar nu rea ci constructiva), ce propunere aveti pentru a imbunatati situatia in care ne aflam, s.a.m.d.

Celor care nu sunteti din parohiile pe care le pastoresc, ci doar abonati la Newsletter, nu va pot cere prea mult, insa m-as bucura si pentru parerile si propunerile dumneavoastra, referitoare la tot ce am facut pana acum. Acest lucru mi-ar fi un real ajutor in activitatea mea pastorala.     

Si fiindca este sfarsit de an 2012, daca v-am gresit cu ceva… candva… va rog sa ma iertati…

Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti.

Va doresc tuturor un An Nou 2013 binecuvantat si plin de bucurii si impliniri duhovnicesti alaturi de cei dragi.

Al fratiilor voastre de tot binele doritor,
Parintele Vasile Florin Reut

 

P. S. Stiu ca astazi este Revelionul si fiecare doreste sa se bucure si nu este nimic rau in asta atata timp cat nu se exagereaza.

Este bine, diseara, la cumpana dintre ani, sa lasam un pic, macar pentru cateva minute distractia, sa ne plecam genunchii la rugaciune in fata Sfintelor Icoane, sa-I multumim Domnului pentru anul acesta care a trecut, asa cum a fost el, mai bun pentru unii, mai putin bun pentru altii si sa-L rugam pe Bunul Dumnezeu sa se milostiveasca spre noi, sa ne mai lase timp de pocainta, sa nu ne pedepseasca dupa pacatele noastre, si sa ne invredniceasca de un An Nou mai bun, mai binecuvantat, plin de bucurie duhovniceasca.

Cei care sunteti aici in Germania si puteti veni, va astept cu drag maine, 01. Ianuarie 2013, la Sfanta Liturghie si TeDeum, incepand cu ora 09:00, la capela din Straubing.

Iertati-ma si Dumnezeu sa va ierte. Amin.

3 comments on “Am nevoie de ajutorul vostru, prieteni!

 1. multumim de sfaturi parinte sa va dea Dumnezeu sanatate la toata familia avem nevoie de binecuvantarea care ne-o dati din suflet avem nevoie de gandurile bune ce ni le-ati trimis multumim avem nevoie e asa parinte, la multi ani si toate cele bune

 2. Un An Nou minunat Va doresc si eu parinte, si sa Va ajute Bunul Dumnezeu sa fiti si in continuare alaturi de credinciosi cu un sfat si cu o vorba buna. Uneori asta e atat de necesar. Sarbatori fericite!!!

  • Multumim de gandurile bune, sora Tatiana.

   Toate cele bune, pace, bucurie, liniste sufleteasca si in familie, sanatate, binecuvantare si Bunul Dumnezeu sa va pazeasca de tot ce-i rau.

   La Multi Si Fericiti Ani alaturi de cei dragi!

   Parintele Vasile Florin Reut

Comments are closed.