Actiunea noastra „Mosii din Diaspora” din Botosani s-a incheiat cu succes – Douasprezece familii au primit toate cele necesare pentru masa de Craciun

Actiunea noastra „Mosii din Diaspora” din Botosani s-a incheiat cu succes – Douăsprezece familii au primit toate cele necesare pentru masa de Crăciun

Dragii mei, dupa cum v-am anuntat, de indata ce vom primi vesti de la prietenii nostri din Romania, va vom instiinta pe toti.

Iata ca prin bunavointa si cu sprijinul bunului nostru prieten, Parintele Ioan Emanuil Cojocariu din Bucecea si a familiei Sfintiei Sale, bineinteles cu binecuvantarea si ajutorul Bunului Dumnezeu, si nu in ultimul rand datorita generozitatii credinciosilor nostri care au donat din putinul lor pentru proiectul nostru de intr-ajutorare a celor saraci, am reusit si anul acesta sa aducem o raza de lumina in sufletele celor nevoiasi.

Va prezentam mai jos povestea acestei actiuni, asa cum au descris-o prietenii nostri:

„Este al doilea an de când Pro Vita Dorohoi, parte a Departamentului Pro Vita al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, încearcă și reușește să aducă un pic din lumina sărbătorii Nașterii Domnului în casele familiilor cu peste 8 copii din programul „Sfântul Stelian”.

Actiunea noastra "Mosii din Diaspora" din Botosani s-a incheiat cu succes * www.credinta-ortodoxa.com

Actiunea noastra „Mosii din Diaspora” din Botosani s-a incheiat cu succes * www.credinta-ortodoxa.com

Ajutorul nostru nu ar fi fost posibil dacă românii din diaspora îndrumați de părintele Vasile Florin Reuț, paroh al Parohiei Ortodoxe Române „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, Straubing-Germania, nu ar fi contribuit cu o suma considerabilă de bani (450 euro). Bunătatea și dorința de implicare a părintelui Reuț aduce an de an, bucurie în familiile nevoiașe.

Acestei campanii, „Moșii din diaspora”, s-au alăturat enoriași ai parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul”, Bucecea, echipa Pro Vita Iași și tinerii din Asociația „Tineretul Ortodox Român„ – filiala Bucecea îndrumați de coordonatorul Biroului Pro Vita Dorohoi, părintele Ioan Emanuil Cojocariu.

„Coșul Familiei” a ajuns în Protopopiatul Dorohoi, la 11 familii înscrise în programul „Sfântul Stelian” și la o familie înscrisă în programul „Praesidio” al Departamentului Pro Vita Iași. Plecarea spre aceste familii s-a făcut sâmbătă, 20 decembrie 2014.

Prima oprire a fost la familia Râznic din Maghera (Vârfu Câmpului), unde am îndeplinit una dintre cele mai frumoase dorințe ale copiilor, aceea de a avea un brad frumos împodobit de Crăciun. Drumul nostru spre celelalte sate din colțurile diferite ale municipiului Dorohoi avea să se termine târziu, spre seară. Douăsprezece familii au primit toate cele necesare pentru masa de Crăciun, iar toate acestea au fost încununate de colindele cântate de tinerii din A.T.O.R. Bucecea.

Lacrimi de bucurie, care spun mai mult decat o mie de cuvinte... Slava lui Dumnezeu pentru toate * www.credinta-ortodoxa.com

Lacrimi de bucurie, care spun mai mult decat o mie de cuvinte… Slava lui Dumnezeu pentru toate * www.credinta-ortodoxa.com

Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât am primit ajutorul unui om de bună credință care a dorit să fie voluntarul nostru în campania „Moșii din diaspora”. Domnul Constantin Atănăsoaie a fost foarte receptiv când a aflat de activitatea pe care urma să o desfășurăm și fără să ezite ne-a întins o mână de ajutor, deși ne cunoștea doar prin internet, accesând site-ul nostru www.provitadorohoi.ro.

Mulțumim din suflet părintelui Vasile Florin Reuț și românilor din diaspora, credincioși care nu au uitat că țara din care au plecat are nevoie de ajutorul lor, mai ales în cea mai frumoasă perioadă a sufletului românesc!

Mulțumim pentru implicarea, dărnicia și iubirea față de semeni, arătată de cei implicați! Am reușit pentru o zi să ne dedicăm trup și suflet semenilor noștri, să zâmbim alături de ei și să ne bucurăm de clipele unice care vor rămâne în sufletele noastre ca amintiri vii!

Atașăm o galerie de fotografii sugestive față de ceea ce noi am încerca să descriem prin cuvinte.”

Slava lui Dumnezeu pentru toate! Va multumim tuturor, dragi prieteni.

P. S. Am preluat acest text de la doamna preoteasa Cojocariu Adriana, membra activa a Biroului Pro Vita Dorohoi, care, impreuna cu sotul fratiei sale, parintele Ioan Emanuil Cojocariu, precum si intreaga lor familie, ne-au sprijinit logistic la infaptuirea acestui umil gest al nostru. Noi le multumim din suflet pentru ajutorul acordat, atat lor cat si celorlalti voluntari care s-au alaturat echipei noastre.