Un vis împlinit: CĂSUŢĂ pentru doi bătrâni necăjiţi din Belceşti, Iaşi – România

„SĂVÂRŞITU-S-A CĂSUŢA NOASTRĂ”: UN VIS DEVENIT REALITATE!
SLAVĂ LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE!

Dragi prieteni, acestea au fost primele cuvinte pe care le-am rostit din inimă şi cu ochii înlăcrimaţi de bucurie duhovnicească, în ziua de 22 ocrombrie 2019, când, cu ajutorul lui Dumnezeu şi sprijinul mai multor oameni de bine, atât din parohia noastră „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Straubing, Germania, cât şi din alte locuri ale lumii, am săvârşit Slujba de Sfinţire (Sfeştania) căsuţei pentru cei doi bătrânei, Gheorghe şi Florica Ciubotaru, din localitatea Satu Nou, Belceşti – Iaşi.

Un vis împlinit: CĂSUŢĂ pentru doi bătrâni necăjiţi din Belceşti, Iaşi - România

Un vis împlinit: CĂSUŢĂ pentru doi bătrâni necăjiţi din Belceşti, Iaşi – România

Casa cea veche a rămas doar în amintire, fiind demolată, iar bătrâneii noştri s-au mutat în CĂSUŢA CEA NOUĂ! 🏠❤️🤗 Se lucrează încă la finisaje şi sperăm să terminăm într-un viitor căt mai apropiat (galeria cu fotografii o puteţi vedea la sfârşitul articolului).

A fost un drum şi un demers destul de greu, presărat cu multe ispite şi încercări, însă noi ne-am pus de la început nădejdea în Dumnezeu, iar Dumnezeu ne-a ajutat să împlinim acest frumos ideal.

Această acţiune a noastră a avut un impact neaşteptat, frumos şi pozitiv, primind mesaje de felicitare şi încurajări din toată lumea, ceea ce ne dă curaj să nu ne oprim aici, ci să continuăm mai departe proiectele noastre.

Au apărut articole frumoase despre noi atât în ziarele locale „Ziarul Lumina” şi „Monitorul de Suceava”, cât şi pe multe pagini de internet printre care Doxologia, Basilica (pagina Patriarhiei) şi multe altele.

Redăm aici câteva cuvinte dintr-un astfel de articol:

„Bucuria a doi bătrâni necăjiţi a fost copleşitoare când, în prag de iarnă, au primit în dar o casă nouă. Gheorghe şi Florica Ciubotaru sunt doi soți singuri din Satu Nou, comuna Belceşti, județul Iaşi, care îşi duc traiul de zi cu zi din mila sătenilor, având o situaţie economico-socială precară. Casa lor veche se afla în risc de prăbuşire, fiind extrem de avariată.

În iarna anului 2018-2019, părintele Andrei Florariu, parohul comunităţii, a luat iniţiativa, împreună cu Consiliul Parohial, de a izola casa cu vată minerală, pentru a salva vieţile celor doi bătrâni ameninţaţi de îngheţ – deoarece prin acoperișul acesteia se putea observa cerul, iar prin pereţi pătrundeau frigul și zăpada. În același timp, părintele Andrei le-a mai făcut atunci o promisiune, de a le ridica o nouă casă până în iarna următorului an.

În contextul anului omagial al satului românesc dedicat în Patriarhia Română, la iniţiativa Parohiei „Sfântul Nicolae” Satu Nou, Belceşti, Iași, și cu sprijinul Parohiei Ortodoxe Române „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Straubing, Germania, coordonată de către părintele Vasile Florin Reuț, s-a realizat construcţia casei celor doi bătrâni nevoiași.

Părintele Vasile Florin Reuț, un colaborator și un binefăcător mai vechi pe plan social al Parohiei Satu Nou Belceşti, a demarat împreună cu familia o campanie online de strângere de fonduri, intitulată: „Căsuţă pentru doi bătrâni necăjiţi”. Părintele s-a implicat în strângerea de fonduri şi a colaborat zilnic cu idei şi mai ales cu rugăciunea pentru finalizarea construcţiei. Chiar dacă era departe fizic, a urmărit permanent stadiul lucrărilor.

Şantierul a durat aproximativ o lună, fiind coordonat de către părintele Andrei Florariu, care s-a implicat trup şi suflet în această construcţie, uneori chiar a muncit cot la cot cu meşterii. Implicaţi au fost și oamenii din sat, care au sprijinit cu mână de lucru și chiar financiar, pentru a duce la bun sfârşit proiectul demarat.

Ca rod al bunei colaborări între cele două parohii căsuța a fost finalizată, iar în data de 22 octombrie 2019 a avut loc sfinţirea acesteia, spre bucuria lui Gheorghe şi a Floricăi Ciubotaru. La slujbă au participat părintele Vasile Florin Reuţ din Germania, părintele Vasile Florariu şi părintele Andrei Florariu, alături de un grup numeros de credincioşi.

În ajunul pregătirilor pentru sfinţirea căsuţei, o parte dintre femeile din parohie s-au implicat în amenajarea şi dotarea interioară a căsuţei, fiecare venind cu un aport propriu. Părintele Florin Reuţ, împreună cu familia a făcut şi un cadou de casă nouă, dăruind alimente şi dotări pentru bucătărie.”

***

Dragilor… toate aceste bucurii duhovniceşti, le împart cu voi, dragi prieteni, cei care v-aţi implicat împreună cu mine în realizarea acestui ideal frumos. ❤️❤️❤️

Vă dorim tuturor sănătate, bucurie, fericire, pace, binecuvântare şi Bunul Dumnezeu să vă păzească de tot ce-i rău, să vă dăruiască multă sănătate, iar jertfa pe care aţi făcut-o să v-o răsplătească aşa cum ştie El mai bine! Fiţi cu toţii fericiţi şi binecuvântaţi!

Cu toată dragostea şi binecuvântare, al vostru
Părintele Vasile Florin Reuţ

Biserica Ortodoxă Română “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Straubing
Adresa: Ehemalige Jesuitenkirche, Theresienplatz 46, 94315 Straubing
Tel.: 0941 – 30 74 0 74

***
Câteva pagini care au relatat despre acţiunea noastră:

Doxologia: Casă pentru doi bătrâni necăjiţi din Belcești:
https://doxologia.ro/casa-pentru-doi-batrani-necajiti-din-belcesti

Basilica: Două parohii românești aflate la 1500 km distanță au colaborat în construirea unei case pentru o familie de vârstnici:
https://basilica.ro/doua-parohii-romanesti-aflate-la-1500-km-distanta-au-colaborat-in-construirea-unei-case-pentru-o-familie-de-varstnici/

Monitorul de Suceava: Un preot din Germania, născut în comuna Șcheia, a sprijinit construirea unei case pentru doi bătrâni necăjiți din județul Iași:
https://www.monitorulsv.ro/Local/2019-11-01/Un-preot-din-Germania-nascut-in-comuna-Scheia-a-sprijinit-construirea-unei-case-pentru-doi-batrani-necajiti-din-judetul-Iasi

Am fost invitat şi am acordat un interviu postului Radio Trinitas din Iaşi, împreună cu Părintele Andrei Florariu, cu ocazia inaugurării și sfințirii căsuței acestor doi bătrânei necăjiţi:
https://www.youtube.com/watch?v=AIBQF82luzg

SLAVĂ LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE!