Taina Cununiei unita cu Sfanta Liturghie la Biserica Ortodoxa Romana din Straubing

Taina Sfintei Cununii unita cu Sfanta Liturghie (savarsita in cadrul Sfintei Liturghii), pentru prima oara la Biserica Ortodoxa Romana din Straubing, Germania

„Mire, cea care ţi-a fost încredinţată în faţa altarului, în prezenţa lui Hristos, nu e carnea poftelor tale lumeşti, cu care să-ţi satisfaci nevoile instinctuale, ci fiica lui Dumnezeu, sora ta de cuget şi faptă, scoasă din însăşi fiinţa ta, prin care, împlinindu-te, vă asiguraţi reciproc locul în veşnicie, împreună cu fiii voştri, care prin Botez devin fii lui Dumnezeu.” (Virgil Maxim, 1922 – 1997)

Dragi prieteni, in ziua de duminica 06 iulie 2014, la Biserica Ortodoxa Romana din Straubing (Adresa: Friedhofstraße 32, 94315 Straubing) am savarsit cu ajutorul si binecuvantarea Bunului Dumnezeu pentru prima data oficierea Tainei Sfintei Cununii unita cu Sfanta Liturghie, in cadrul careia tinerii Cristian-Stefan si Elena-Daniela Leonte si-au jurat credinta si dragoste vesnica, pana cand moartea ii va desparti.

Taina Cununiei unita cu Sfanta Liturghie la Biserica Ortodoxa Romana din Straubing * www.credinta-ortodoxa.com

Taina Cununiei unita cu Sfanta Liturghie la Biserica Ortodoxa Romana din Straubing * www.credinta-ortodoxa.com

Emotiile au fost pe masura evenimentului atat pentru miri cat si pentru Parintele Paroh si credinciosii participanti. A fost foarte cald, transpiratia curgea siroaie, insa bucuria savarsirii acestei Sfinte Slujbe ne-a facut sa trecem cu vederea acest fapt.

Va prezentam un video de la aceasta frumoasa Slujba (este ceva mai mare, deoarece contine toata Sfanta Slujba). De asemenea puteti privi albumul fotografic de la sfarsitul articolului:

In cuvantul sau, parintele le-a transmis mirilor si celor prezenti un citat al Parintelui Nicolae Tanase referitor la situatia casatoriilor din timpul in care traim:

„Statistica din zilele noastre cu privire la familie ne arată un aspect pozitiv-înșelător: divorțurile în scădere. De ce au scăzut divorțurile? Pentru că nu mai există căsnicie, nu mai există căsătorie, nu mai există întemeierea familiei, nici măcar civil, nu mai vorbesc religios. Și atunci, ce să divorțezi dacă nu te-ai cununat civil?

De ce nu se mai căsătoresc tinerii? Pentru că am devenit foarte fricoși, foarte prudenți. Ne punem mai întâi problemele materiale în față într-un mod exagerat… Aspectele materiale, inclusiv cele de criză, pe care le trăim, trebuie să treacă pe lângă noi. De ce ? Pentru că acestea ocupă mintea, acestea atacă speranța, sentimentul…

Este un tertip al diavolului: să tot ai grijă. Din această cauză, o altă problemă cu care se confruntă familia azi este cea a planificării familiale. Această foarte la modă metodă importată din vest, împotriva familiei, înseamnă capacitatea cuplului de a anticipa și de a avea numărul dorit de copii, la momentul ales de ei.

Prin această planificare noi transformăm femeia în obiect de plăcere, transformăm propriul nostru apartament, propria noastră casă în bordel.

De ce ? Pentru că noi furăm plăcerea și nu și fructul iubirii. Și începem un control al nașterii. Adesea auzim: nu suntem pregătiți să primim un copil acum. Adică cum nu esti pregătită? Nu am terminat facultatea nu am casă și toate celelalte. Când o sa fii pregătită? Sau ce crezi tu? că acel copilul stă așa pe undeva și vrea sa vină și tu zici: încă nu! și el mai stă pe acolo.

Aceste lucruri nu sunt de negociat, nu negociem nimic la acest capitol.”

În continuarea cuvântului de învățătură Părintele Vasile Florin Reut le-a dat si alte sfaturi folositoare tinerilor casatoriti, subliniind si faptul că unii crestini, poate din neștiință,  au afirmat că scopul principal întemeierii unei familiei este doar nașterea de prunci.

Dar adevăratele scopuri ale căsătoriei sunt:

1 – împlinirea, cand ei doi se împlinesc unul în altul și amândoi în Hristos;

2 – Al doilea scop este după cum afirmă și Apostolul Pavel, nearderea (Fiindcă mai bine este să se căsătorească, decât să ardă I Cor.7, 9);

3 – al treilea este într-ajutorarea;

4 – iar al patrulea scop și la fel de important ca şi celelalte este nașterea de copii.

La final a urmat o frumoasa Agapa la care au participat toti cei prezenti la aceasta frumoasa Slujba, spunand la unison ca niciodata nu au luat parte la ceva atat de frumos si inaltator.

Ne cerem iertare daca s-au mai strecurat mici greseli, oameni suntem si noi… insa, dupa cum am spus, emotiile si caldura si-au spus cuvantul.

Bunul Dumnezeu sa va binecuvintaze pe toti, cu al Sau Har si cu a Sa iubire de oameni in veci. Amin.

Parintele Vasile Florin Reut

Va prezentam si cateva fotografii de la acest frumos eveniment: