Sfintele Slujbe de Pasti din anul 2015 la Biserica Ortodoxa Romana din Straubing

Sfintele Slujbe de Pasti din anul 2015 la Biserica Ortodoxa Romana din Straubing (Adresa: Friedhofstraße 32, 94315 Straubing)

Joi, 09 aprilie 2015 – Joia cea Mare:
– la ora 10:00 – Sfanta Liturghie
– la ora 19:00 – Denia celor 12 Evanghelii

Vineri, 10 aprilie 2015 – Vinerea Mare:
– la ora 19:00 – Denia Prohodului Domnului cu procesiune în jurul Bisericii

Sâmbătă, 11 aprilie 2015 – Învierea Domnului, Sfintele Paşti
– la ora 22:00Slujba Învierii Domnului cu procesiune, urmată în continuare de Sfânta Liturghie, sfinţirea coşurilor şi a Paştilor precum şi împărţirea Sfintelor Paşti.

6

Slujba Învierii va începe cu ritualul împărţirii luminii urmat de o procesiune în jurul bisericii. Credinciosii care doresc să ia parte la procesiune sunt rugaţi să vină la biserică începând cu orele 21:30 pentru ca toţi să-şi poată procura în rânduială lumânările pascale, iar cei care doresc sa dea pomelnice la Sfantul Altar sa poata face aceasta in timp util, inainte de inceperea Sfintei Liturghii.

La sfârşitul Sfintei Liturghii se va împărţi pâinea stropită cu vin, binecuvântată şi sfinţită, numită „Paşti”, precum şi tradiţionalul ou roşu şi o felie de cozonac binecuvântate şi sfinţite. De asemenea se vor binecuvanta şi sfinţi coşurile cu produse (Pasca, oua roşii şi alte produse)  ale credincioşilor.

Si nu uitati, dragilor: Bucuria Sfintelor Paşti îşi găseşte adevăratul sens şi împlinirea mai ales în participarea la Sfânta Liturghie şi în împărtăşirea cu Sfintele Taine.

Biserica Ortodoxa Romana Sfintii Imparati Constantin si Elena din Straubing - Friedhofskapelle des St. Michael-Friedhofs * Parintele Vasile Florin Reut * www.credinta-ortodoxa.com

Biserica Ortodoxa Romana Sfintii Imparati Constantin si Elena din Straubing – Friedhofskapelle des St. Michael-Friedhofs * Parintele Vasile Florin Reut * www.credinta-ortodoxa.com

Adresa noastra – dați click aici: http://www.credinta-ortodoxa.com/adresa-noastra/

Biserica Ortodoxa Romana "Sfintii Imparati Constantin si Elena" Straubing

Biserica Ortodoxa Romana „Sfintii Imparati Constantin si Elena” Straubing

Va asteptam cu drag. Slava Lui Dumnezeu pentru toate, fie Numele Lui binecuvantat de acum si pana-n veac! Amin!

Cu toata dragostea, al vostru, de tot binele voitor si rugator catre Domnul,
Parintele Vasile Florin Reut