PROVOCARE: Tineri pentru tineri – Taina Sfintei Cununii în data de 04 Februarie 2018 la Biserica Ortodoxa Română din Straubing!

Dragii mei, cu ajutorul bunului Dumnezeu au trecut şi aceste sărbători de iarnă. Revin din nou la cel de-al doilea gând al meu de la sfârşitul anului 2017 care a trecut şi anume acela de a identifica, încuraja şi a le veni în ajutor tinerilor care trăiesc necununaţi în parohia noastră (şi nu numai).

Vă mulţumesc tuturor celor care aţi primit cu bucurie şi interes apelul nostru şi aţi răspuns acestei PROVOCĂRI – până acum avem 2 perechi de tineri care doresc să primească Taina Sfintei Cununii. Astfel, în zilele de 03 şi 04 februarie, înainte de așa zisa zi a îndrăgostiților, vom oficia Taina Sfintei Cununii pentru tinerii din Parohia Ortodoxă Română din Straubing.

Taina Sfintei Cununii la Biserica Ortodoxa Română din Straubing!

Taina Sfintei Cununii la Biserica Ortodoxa Română din Straubing!

Prima pereche va veni în faţa Sfântului Altar în ziua de 03 februarie, iar a doua în ziua de 04 februarie, deschizând acest an 2018 pe care îl dedic în totalitate acestei acţiuni.

După cum am anunţat, totul este GRATUIT iar perechile de nași sunt în așteptarea viitorilor fini.

Acum vă rog pe cei care mai sunteţi sunteți interesați, miri şi nași, Să îmi scrieți în privat (messengerul FB, sau E-Mail, sau să mă contactaţi la numărul de telefon: 0941-3074074, sau veniţi la Sfânta Biserică) pentru a discuta detaliile.

😊 TRĂIASCĂ MIRII !!!!!!!  😊

PROVOCARE PENTRU VIITORII NAŞI:

Țin să mulțumesc în primul rând celor care mi-ați scris în privat sau m-ați sunat, sau v-aţi anunţat la biserică ( am primit mesaje foarte multe și foarte frumoase ) și v-ați arătat intenția de a fi părinți spirituali (nași), pentru tinerii care doresc să primească Taina Nunții. Moment sunteți majoritari față de numărul celor care doresc să se cunune 😊

Cred că unora dintre aceștia le lipsește momentan curajul, alții încă stau și mai cugetă, analizează… eu nu mă dau bătut, voi fi consecvent în demersul meu. Am însă o PROVOCARE pentru voi viitorii nași. Iată despre ce este vorba:

-încercați voi să îi incurajati, să îi faceti să iasă din starea aceasta pe aceşti tineri pe care (poate) îi cunoaşteţi că trăiesc necununaţi. Spuneţi la comentarii povestea voastră.

DE CE SĂ MĂ CUNUN?

Dacă voi ați fi preoți ce mesaj ați avea pentru ei? Ce va îndemnat pe voi să mergeți cu iubirea voastră în fața Sfântului Altar ?

Sunteți tineri, sunteți aceeași generație poate mesajul vostru va fi mai bine receptat.

Spuneți povestea voastră, îndemnul vostru pentru aceștia!

Ce spuneți ? Încercăm ?

Tinerii care încă nu sunt cununați pot spune ce anume îi ține departe de Sfântul Altar și așa putem identifica împreună anumite cauze și vedem dacă putem găsi soluții de rezolvare..!

Hai curaj, cu ajutorul lui Dumnezeu! Aștept poveștile voastre!

Vă rugăm să “distribuiţi”. Vă mulţumim.

Cu toată dragostea şi binecuvântare, al vostru de tot binele voitor şi rugător către Domnul,
Părintele Vasile Florin Reuţ

P.S. Mulţumesc pe această cale părintelui Marius George Cristea, care ne-a „influenţat” să punem în practică această minunată idee.

*********************************************

Vă prezentăm şi articolul din data de 02 ianuarie 2018:

„Noi doi, cei trei din noi şi 22: Taina Sfintei Cununii în data de 04 Februarie 2018, a doua Provocare din Anul Nou 2018 la Biserica Ortodoxa Română din Straubing”:

Dragii mei, am în minte un alt gând care nu îmi dă pace de ceva vreme, dar pentru a-l face viabil am nevoie de ajutorul vostru.

Uitați despre ce este vorba: am constatat, cu mâhnire, că foarte mulți dintre tinerii din parohia noastră trăiesc necununați, mulți având deja un copil sau chiar mai mulți.

Știu de asemenea că mulți doresc să facă nunta acasă, în România, alături de părinți, rude și prieteni. Unii au programat deja evenimentul iar alții, din diferite motive (lipsa nașilor, lipsa timpului, a banilor etc., etc… ) amână foarte mult cununia, lucru care nu le este deloc benefic.

În data de 03 februarie 2018, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, eu şi doamna preoteasă împlinim 22 de ani de când Bunul Dumnezeu ne-a binecuvântat să mergem pe acelaşi drum, să fim o singură suflare. În acest timp, bunul Dumnezeu ne-a binecuvântat şi cu trei copii minunaţi. Cu această ocazie, ne-am gândit să organizăm un eveniment frumos, în speranţa că vom săvârşi o faptă bună, de care să ne aducem cu drag aminte (Mireasa a devenit ortodoxă prin căsătorie: Priviţi în fotografie lumina care s-a pogorât peste mireasă în timpul Sfintei Cununii – O minune de la nunta noastră ?!):

Mireasa a devenit ortodoxă prin căsătorie: Priviţi lumina care s-a pogorât peste mireasă în timpul Sfintei Cununii - O minune de la nunta noastră ?!

Mireasa a devenit ortodoxă prin căsătorie: Priviţi lumina care s-a pogorât peste mireasă în timpul Sfintei Cununii – O minune de la nunta noastră ?!

Iată planul și propunerea mea pe care le-am numit „Noi doi, cei trei din noi şi 22: Taina Sfintei Cununii în data de 04 Februarie 2018, a doua Provocare din Anul Nou 2018 la Biserica Ortodoxa Română din Straubing”:

1. În data de duminică 04 Februarie 2018, vom cununa pe toţi cei care trăiesc necununați din parohia noastră, tineri şi vârstnici, indiferent de numărul acestora – cu ajutorul lui Dumnezeu vom reuşi;

2. Cei care sunteți deja cununați civil și religios și doriți să faceți o faptă bună anunțați-vă că doriți să fiți nași, să cununaţi;

3. Cei care doresc să se cunune în această zi, vă rog să mă contactați din timp pentru a pregăti detaliile.

4. Aş vrea să fie o zi maraton în care să reușim să cununăm cât mai mulți oameni, tineri şi nu numai, care trăiesc necununaţi.

Mă gândesc şi cred că nu ar fi rău să facem și o agapă cu aceștia în care să nu se simtă singuri. Vreau să dăm dovadă de unitate (lucru care încă ne lipsește din păcate) și să ne unim, mă gândesc eu, la un lucru minunat.

Atenție! TOTUL ESTE GRATUIT !!!!!!!!!!

Voi ce părere aveți? Aștept ideile şi propunerile voastre, ca să întregim acest gând al meu.

Aștept să vă anunțați atât nașii cât și perechile care doresc să primească Taina Sfintei Cununii.

Eu cu doamna preoteasă ne așezăm nași pentru prima familie care se anunță!…😊

Vă rugăm să “distribuiţi”. Vă mulţumim.

Toate cele bune, pace, linişte şi binecuvântare tuturor.

Al vostru de tot binele voitor şi rugător către Domnul,
Parintele Vasile Florin Reuţ

Biserica Ortodoxă Română “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Straubing
Adresa: Friedhofskapelle der St. Michaelsfriedhof, Friedhofstraße 32, 94315 Straubing
Tel.: 0941 – 30 74 0 74
Contact: pr.reut@credinta-ortodoxa.com
Internet: www.credinta-ortodoxa.com/adresa-noastra/