Prea Sfintitul Sofian Brasoveanul – despre Ziua Limbii Române

Enoriaşilor şi Prietenilor CBROM

Fraţi şi surori în Hristos
şi întru vorbirea aceleiaşi limbi române,

În România se celebrează, la 31 august, potrivit legii nr. 53/2013, Ziua Limbii Române. În Republica Moldova această sărbătoare este marcată începând cu anul 1990 până în prezent.

Este un prilej pentru noi toţi să cugetăm ce (mai) înseamnă ea pentru noi.
Iată două citate în care vedem ce a însemnat pentru alţii:

„La puşcărie am demonstrat vreme de două ore că istoria românilor dezgolită de crucile de pe scuturile voievozilor e egală cu zero. Că doar voievozii nu s-au bătut pentru ridicarea nivelului de trai. Istoria se face cu Biserica”
(Petre Ţuţea).

„A vorbi despre limba română este ca o duminică. Limba română este patria mea“ (Nichita Stănescu).

01 septembrie 2013 - Sfanta Liturghie Arhiereasca la Biserica Ortodoxa Romana "Sfintii Imparati Constantin si Elena" din Straubing - Prea Sfintitul Sofian Brasoveanul si Parintele Paroh Vasile Florin Reut din Regensburg * www.credinta-ortodoxa.com

01 septembrie 2013 – Sfanta Liturghie Arhiereasca la Biserica Ortodoxa Romana „Sfintii Imparati Constantin si Elena” din Straubing – Prea Sfintitul Sofian Brasoveanul si Parintele Paroh Vasile Florin Reut din Regensburg * www.credinta-ortodoxa.com

Iată şi două articole recente referitoare la istoria, dezvoltarea şi însemnătatea limbii române, precum şi la unul dintre Părinţii ei:

http://basilica.ro/stiri/intotdeauna-s-a-vorbit-si-s-a-scris-romanestei_9585.html
http://basilica.ro/stiri/imitropolitul-varlaam-este-un-parinte-al-limbii-romanei_9586.html

Cu bucuria de a vorbi această limbă, dragoste şi binecuvântare,
+ Sofian Braşoveanul