omul sau OMUL – care dintre ei este credincios cu adevarat ??

omul sau OMUL – care dintre ei este credincios cu adevarat ??

Scriu acest articol ca si raspuns la nelamurirea unei prietene Irina, care a postat-o pe internet, dar si pentru alti credinciosi care mai sunt framantati de aceasta problema:

„N-am înțeles niciodată de ce unii dintre cei foarte evlavioși, care se închină la fiecare masă și în dreptul fiecrărei biserici, care merg cu rigurozitate la biserică și care țin posturile cu strictețe, trăiesc cu impresia că restul oamenilor care nu se manifestă la fel, sunt mai puțin credincioși?

Pentru că uneori deranjează atitudinea lor trufașă, aerul lor superior, privirile lor compătimitoare și remarcile lor deplasate…

NIMENI nu știe nici ce simte un om, nici ce și cât crede și nici ce, cât, cum și pe cine iubește. Pentru că nu toți își manifestă public credința și dragostea. Irina B.”

Raspunsul pe care m-a luminat Bunul Dumnezeu sa-l dau este urmatorul:

Sora Irina, va rog sa ma iertati ca intervin… omul care traieste cu impresia ca restul oamenilor care nu se manifestă la fel ca el, sunt mai putin credincioși (ma refer aici la cele pe care le-ati enumerat fratia voastra, nu le mai scriu eu inca o data), indiferent daca este mirean sau cleric, acela NU ESTE UN CREDINCIOS ADEVARAT chiar si viata de si-ar da-o pentru religia din care face parte.

Si am scris „omul” cu litera mica, pentru ca in ziua de azi greu mai gasesti un OM adevarat…

Sfantul Andrei cel nebun pentru Hristos

Sfantul Andrei cel nebun pentru Hristos

Sfantul Andrei cel nebun pentru Hristos umbla ziua in amiaza mare cu o lumanate in mana si cauta peste tot… va dati seama ce caraghios era… si oamenii l-au intrebat ce cauta si nu gaseste, mai ales ca afara, dupa cum am spus, era ziua si era soare… si pe deasupra el avea si o lumanare aprinsa in mana… Iar el a raspuns: „Caut OM… si nu gasesc…”

Pentru ca Hristos a spus asa (citez din Epistola catre Romani a Sfantului Apostol Pavel, capitolul 14):

„Cine eşti tu, ca să judeci pe sluga altuia? Pentru stăpânul său stă sau cade. Dar va sta, căci Domnul are putere ca să-l facă să stea…

Dar tu, de ce judeci pe fratele tău? Sau şi tu, de ce dispreţuieşti pe fratele tău? Căci toţi ne vom înfăţişa înaintea judecăţii lui Dumnezeu.

Căci scris este: „Viu sunt Eu! – zice Domnul – Tot genunchiul să Mi se plece şi toată limba să dea slavă lui Dumnezeu”.

Deci, dar, fiecare din voi va da seama despre sine lui Dumnezeu.

Deci să nu ne mai judecăm unii pe alţii, ci mai degrabă judecaţi aceasta: Să nu daţi fratelui prilej de poticnire sau de sminteală.

Nu pierde, cu mâncarea ta (cu judecata ta), pe acela pentru care a murit Hristos…”

Deci cel care judeca pe aproapele sau ca nu face ca el, se afla deja la marginea prapastiei iadului si rade dracul de el pana intra in spital de durere de burta de la atata ras, caci face voia diavolului prin astfel de ganduri…

Fiecare dintre noi vom da seama inaintea Dreptului Judecator pentru ceea ce am facut in viata asta…

Singurul lucru pe care omul are voie sa-l judece ESTE PROPRIA PERSOANA.

O zi binecuvantata tuturor.

Vasile Reut