Noi doi, cei trei din noi şi 22: Taina Sfintei Cununii în data de 04 Februarie 2018, a doua Provocare din Anul Nou 2018 la Biserica Ortodoxa Română din Straubing

Dragii mei, am în minte un alt gând care nu îmi dă pace de ceva vreme, dar pentru a-l face viabil am nevoie de ajutorul vostru.

Uitați despre ce este vorba: am constatat, cu mâhnire, că foarte mulți dintre tinerii din parohia noastră trăiesc necununați, mulți având deja un copil sau chiar mai mulți.

Știu de asemenea că mulți doresc să facă nunta acasă, în România, alături de părinți, rude și prieteni. Unii au programat deja evenimentul iar alții, din diferite motive (lipsa nașilor, lipsa timpului, a banilor etc., etc… ) amână foarte mult cununia, lucru care nu le este deloc benefic.

În data de 03 februarie 2018, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, eu şi doamna preoteasă împlinim 22 de ani de când Bunul Dumnezeu ne-a binecuvântat să mergem pe acelaşi drum, să fim o singură suflare. În acest timp, bunul Dumnezeu ne-a binecuvântat şi cu trei copii minunaţi. Cu această ocazie, ne-am gândit să organizăm un eveniment frumos, în speranţa că vom săvârşi o faptă bună, de care să ne aducem cu drag aminte.

Mireasa a devenit ortodoxă prin căsătorie: Priviţi lumina care s-a pogorât peste mireasă în timpul Sfintei Cununii - O minune de la nunta noastră ?!

Mireasa a devenit ortodoxă prin căsătorie: Priviţi lumina care s-a pogorât peste mireasă în timpul Sfintei Cununii – O minune de la nunta noastră ?!

Iată planul și propunerea mea pe care le-am numit „Noi doi, cei trei din noi şi 22: Taina Sfintei Cununii în data de 04 Februarie 2018, a doua Provocare din Anul Nou 2018 la Biserica Ortodoxa Română din Straubing”:

1. În data de duminică 04 Februarie 2018, vom cununa pe toţi cei care trăiesc necununați din parohia noastră, tineri şi vârstnici, indiferent de numărul acestora – cu ajutorul lui Dumnezeu vom reuşi;

2. Cei care sunteți deja cununați civil și religios și doriți să faceți o faptă bună anunțați-vă că doriți să fiți nași, să cununaţi;

3. Cei care doresc să se cunune în această zi, vă rog să mă contactați din timp pentru a pregăti detaliile.

4. Aş vrea să fie o zi maraton în care să reușim să cununăm cât mai mulți oameni, tineri şi nu numai, care trăiesc necununaţi.

Mă gândesc şi cred că nu ar fi rău să facem și o agapă cu aceștia în care să nu se simtă singuri. Vreau să dăm dovadă de unitate (lucru care încă ne lipsește din păcate) și să ne unim, mă gândesc eu, la un lucru minunat.

Atenție! TOTUL ESTE GRATUIT  !!!!!!!!!!!!!!!!!

Voi ce părere aveți? Aștept ideile şi propunerile voastre, ca să întregim acest gând al meu.

Aștept să vă anunțați atât nașii cât și perechile care doresc să primească Taina Sfintei Cununii.

Eu cu doamna preoteasă ne așezăm nași pentru prima familie care se anunță!…😊

Vă rugăm să “distribuiţi”. Vă mulţumim.

Toate cele bune, pace, linişte şi binecuvântare tuturor.

Al vostru de tot binele voitor şi rugător către Domnul,
Parintele Vasile Florin Reuţ

Biserica Ortodoxă Română “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Straubing
Adresa: Friedhofskapelle der St. Michaelsfriedhof, Friedhofstraße 32, 94315 Straubing
Tel.: 0941 – 30 74 0 74
Contact: pr.reut@credinta-ortodoxa.com
Internet: www.credinta-ortodoxa.com/adresa-noastra/