Multumire si un gand ales pentru membrii parohiei noastre!

Mulțumire şi un gând ales pentru membrii parohiei noastre!

Începând cu luna iunie 2010 parohia noastră a renăscut din punct de vedere administrativ, odată cu venirea noului paroh, părintele Vasile Florin Reut, iar din luna iunie 2011 a devenit Eingetragener Verein. Adică, fiind persoană juridică, Parohia detine propriul Betriebsnummer, este inscrisa la Finanzamt Straubing şi la Amtsgericht Straubing şi verificata prin propriul Steuerberater.

De atunci și până astăzi parohia numără 45 de familii înscrise care ne-au susținut printr-o contribuție lunară! Parohia noastră, după cum bine știți, se întreține exclusiv din fonduri proprii.

Aducem un cuvânt de aleasă mulțumire tuturor enoriașilor parohiei noastre, care au înțeles că o parohie poate exista prin efortul fiecăruia. Iar parohia de la Straubing cu filia Passau, vin să răspundă nevoilor duhovnicești și nu numai, a românilor stabiliți în acest parte a Bavariei!

Ne-am dori ca exemplul celor 45 familii, care au ales să se înscrie ca și membri activi ai parohiei noastre, să fie urmat și de alți români ortodocși! Bugetul parohiei noastre este deocamdată auster și facem cu greu față cheltuielilor administrative ale parohiei noastre. Deocamdata, preotul paroh a beneficiat din partea parohiei în anul 2014 de plata cheltuielilor de transport, iar din luna februarie 2015 și a unei indemnizații sub formă de minijob în sumă de 160 euro lunar!

Ne-am dori ca parohia să poată oferi în viitor cel puțin preluarea costurilor cu chiria și a unei indemnizații sub formă de minijob în sumă de 450 euro lunar pentru părintele Reut. Pentru a fi realizabil acest proiect avem nevoie de mai multă susținere din partea unui număr mai mare de români ortodocși!

Ca si informaţie pentru cei interesaţi şi pentru cei care ne-au adresat până acum această întrebare: Mitropolia NU SUSŢINE FINANCIAR existenţa parohiei şi a preotului.

Vă mulțumim tuturor și vă asigurăm că noi, preotul Vasile Florin Reut, facem tot ce ne stă în putere pentru a asigura serviciile religioase pentru un număr cât mai mare de creștini ortodocși!

Bunul Dumnezeu să primească şi să înmulţească jertfa fiecăruia!

Aici puteti downloada cererea de Membru: www.credinta-ortodoxa.com/membru/