MULTUMESC DIN INIMA, DRAGI COMPATRIOTI!

MULTUMESC DIN INIMA, DRAGI COMPATRIOTI!

Ma simt dator sa Va multumesc, dragii mei, mai ales in urma primirii nenumaratelor mesaje din partea fratiilor voastre si o voi face prin acest mesaj care se adreseaza tuturor: In primul rand celor care ati stat la „Coada Electorala” impreuna cu mine, pentru a va putea exercita dreptul de vot si mai ales dreptul de om liber, cat si celor care ne-ati incurajat, atat cat ati putut de acasa atunci cand eram aproape de punctul de a renunta, precum si celor care ati transmis mai departe imaginile noastre, pentru ca Romania si Poporul Roman sa poate vedea cu adevarat ce se intampla in Diaspora.

Il rugam pe domnul presedinte nou ales Klaus Iohannis, sa nu-i deazamageasca pe cei care l-au ales (eu personal sunt sigur ca nu-i va dezamagi).

Nu stim ce se va intampla mai departe… cu totii speram la ceva bun, deja lucrurile incep sa se miste in bine in Romania si speram ca pentru toti romanii…

Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti… acum, daca a trecut euforia momentului, trebuie sa revenim la normalitate si sa trecem, asa cum spunea si presedintele nou-ales Iohannis: „an die Arbeit – la munca”.

Eu nu fac si nu am facut propaganda electorala ca si preot sau in Sfanta Biserica, cei care ma cunosc o pot confirma (de altfel, se poate vedea si din fotografii ca m-am alaturat celor de la München fara sa port haine preotesti), dar ca cetatean liber, mi-am exprimat parerea si dorinta de a avea o tara libera.

Va multumesc tuturor si Va rog, atat pe cei care ati votat cu domnul Klaus Iohannis, cat si pe cei care ati votat cu domnul Victor Ponta, cat si celor care nu ati votat cu niciunul dintre ei: Ati vazut vointa majoritara a poporului, sa o acceptam si sa o respectam, si de azi inainte sa terminam cu toate lucrurile cele rele (comentarii rautacioase, mitinguri, etc), sa-l lasam pe presedintele nou ales sa-si formeze echipa si sa faca treaba asa cum a promis…

Va rog, dragii mei, sa ne rugam impreuna pentru conducatorii nostri, ca sub obladuirea lor, viata pasnica sa vietuim.

Bunul Dumnezeu sa Va binecuvinteze pe toti. Amin.

Parintele Vasile Florin Reut

P.S. Am gasit o rugaciune foarte frumoasa, pe care doresc sa o pun la inimile fratiilor voastre. Se numeste:

Rugaciune pentru Romania

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel care ai venit în lume să ne mântuieşti pe toţi, cu sufletele pline de evlavie, Ţie astfel ne rugăm:

Îndură-te, Doamne, de ţara noastră şi neamul nostru şi ajută să-şi găsească în sfârşit, calea cea dreaptă. Coboară Duhul Tău cel Mângâietor să ne curăţească întinăciunea şi să ne întoarcă inimile la blândeţea şi frica de Tine, Doamne. Luminează, Doamne, minţile noastre, care din pricina amărăciunilor şi umilinţelor, nu văd calea cea dreaptă. Încălzeşte, Doamne, inimile noastre care, învrăjbite de diavol, au uitat să-şi iubească aproapele şi să ierte vrăjmaşilor.

Slobozeşte, Doamne, neamul nostru din jugul minciunii, urii, pizmei si egoismului.

Învaţă-ne, Doamne, să ne rabdam unii pe alţii aşa cum Tu ne rabzi pe noi toţi.

Stinge pofta celor care pentru binele lor îşi asupresc semenii.

Încălzeşte-le, Doamne, inimile, tămăduieşte-le rănile şi îmbrăţişează-i în neţărmurita Ta dragoste. Odihneşte, Dumnezeule, sufletele celor care şi-au dat bunul cel mai de preţ pentru credinţă şi dreptate.

Cu capetele plecate, genunchii îndoiţi şi inimile frânte, ridicăm această rugăciune către Tine, Doamne, Bunule, şi Ţie îţi strigăm: Auzi-ne, Doamne, şi trimite Mila Ta peste neamul nostru românesc.

Că numai a ta este puterea şi mărirea şi numai Tu vei întoarce râurile neamului nostru la matca străbună, ca să se laude numele Tău în veac, al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin.

Sursa: cuvantul-ortodox.ro