Invierea Domnului 2014 la Biserica Ortodoxa Romana din Straubing

Învierea Domnului 2014 la Biserica Ortodoxa Romana din Straubing – Hristos a Înviat!

În Sâmbăta Mare, puţin înainte de miezul nopţii, Capela Bisericii Ortodoxe Române „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Straubing a devenit locul de întâlnire a câtorva sute de români, adunaţi pentru a sărbători Praznicul Învierii Domnului, împreună cu Părintele paroh Vasile Florin Reuţ şi cu soborul Parohiei din Straubing.

Biserica si s-a dovedit şi anul acesta neîncăpătoare pentru credincioşii veniţi la Sărbătoarea Învierii, care însă au ascultat cu mare evlavie Sfânta Slujba transmisă în afară prin intermediul noii staţii de amplificare. Chiar cei mai mulţi dintre credincioşi au spus cu mare bucurie ca acest lucru a fost foarte benefic, declarând la unison că „atâta linişte de Paşti în timpul Sfintei Liturghii nu a fost niciodată în Straubing”.

Hristos a Inviat! * Parintele Vasile Florin Reut * Biserica Ortodoxa Romana "Sfintii Imparati Constantin si Elena" Straubing * www.credinta-ortodoxa.com

Hristos a Inviat! * Parintele Vasile Florin Reut * Biserica Ortodoxa Romana „Sfintii Imparati Constantin si Elena” Straubing * www.credinta-ortodoxa.com

Lumina Învierii s-a împărţit la ora 22:30, iar după citirea Sfintei Evanghelii în faţa Bisericii, părintele şi credincioşii au înconjurat biserica, după care au continuat cu cântările Canonului Învierii, iar apoi a fost oficiata Sfânta Liturghie Pascală. După Sfânta Liturghie, credincioşii au primit Sfintele Paşti, precum si oua roşii şi cozonac sfinţite cu acest prilej.

Mulţumim tuturor pentru împreună slujire, de asemenea mulţumim şi tuturor celor care ne-au ajutat şi sprijinit la organizarea acestei frumoase si Sfinte Slujbe din seara de Inviere 2014.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!