Initiativa radicala de la Vatican: Papa Franciscus vrea ca toti crestinii sa sarbatoreasca Sfintele Pasti in aceeasi zi

Papa Franciscus a propus stabilirea unei date fixe a Sfintelor Pasti, pentru ca aceasta sarbatoare sa poata fi celebrata impreuna cu Biserica Ortodoxa.

Sarbatoarea Sfintelor Pasti este cea mai importanta data crestina, marcand invierea Domnului nostru Iisus Hristos, dar data se modifica in fiecare an.

Catolicii sarbatoresc Pastile in prima duminica dupa prima Luna Plina ce are loc dupa echinoctiul de primavara (21 martie). Pentru ortodocsi, care folosesc calendarul iulian, mai degraba decat pe cel gregorian, aceasta data cade adesea o saptamana mai tarziu.

Papa Franciscus

Papa Franciscus

„Trebuie sa gasim un acord pentru o data comuna”, a spus Papa Franciscus, sugerand a doua duminica a lunii aprilie, a transmis sambata 13 iunie Radio Vatican, preluat de agentia DPA. Constatand ca fenomenul de Luna Plina se produce tot mai tarziu in timpul anului, suveranul pontif a glumit: „In 60 ani, riscam sa sarbatorim Pastile in luna august”.

Papa Franciscus a facut aceasta propunere vineri, 12 iunie, in cadrul intalnirii cu participantii la cea de-a treia Reculegere mondiala a preotilor, organizata de Miscarea Catolica Internationala de Reinnoire Carismatica si de Fraternitatea Catolica.

Sursa informatie: ziare.com