Folclorul Romanesc in doliu – a plecat dintre noi Marioara Murarescu

Folclorul Romanesc in doliu – A plecat dintre noi, cea mai indragita si apreciata realizatoare de emisiuni folclorice din Romania, Marioara Murarescu.

Folclorul romanesc a suferit o grea pierdere, ramanand fara unul dintre cei mai importanti stalpi de sustinere a adevarului, esentei autenticitatii cantecului si portului romanesc adevarat.

„Au fost momente in care emisiunea se reducea la o jumatate de ora, la un sfert sau chiar la zece minute, dar noi eram fericiti ca existam. Am facut un dans pe sarma foarte periculos. Daca as fi cedat intentiei cenzurii de a-mi politiza emisiunea, mi-as fi pierdut publicul; daca nu cedam deloc, mi se suspenda emisiunea. Am apelat atunci la acele cantece care au fost pastrate in umbra sfantului altar – cantecele nationale si patriotice vechi din Ardeal. Acestea au fost si primele cantece difuzate pe postul national de televiziune in primele ore ale Revolutiei – „A sosit ziua dreptatii” cu Nicolae Furdui Iancu, Ion Bocsa si Dragan Muntean. Eram acolo si am dus banda in regia de emisie, spunand: „Acestea sunt cantecele care trebuie ascultate acum”, declara Marioara Murarescu …

Sincere condoleante familiei indoliate. Bunul Dumnezeu sa o ierte si cu dreptii sa o odihneasca! Amin!

Folclorul Romanesc in doliu - a plecat dintre noi Marioara Murarescu

Folclorul Romanesc in doliu – a plecat dintre noi Marioara Murarescu