Duminica 20 Septembrie 2015: Sfanta Liturghie si TeDeum pentru inceputul noului an scolar 2015-2016

Dragi prieteni, in ziua de 14 Septembrie 2015 a inceput noul an scolar pentru marea majoritate a elevilor. Pentru cei mai mici, aici in Germania, va incepe in ziua de 15 Septembrie.

Cu acest prilej, noi le dorim tuturor celor care se afla in campul invataturii; atat prescolarilor, elevilor, studentilor, dar si educatorilor, profesorilor si tuturor cadrelor didactice, un an bun si binecuvantat, incununat de succes, impliniri si reusite in toata fapta cea buna spre slava lui Dumnezeu.

Si pentru ca nu este bine sa se inceapa un an scolar fara binecuvantarea bunului Dumnezeu si a Sfintei Biserici, in ziua de Duminica 20 Septembrie 2015 dupa Sfanta Liturghie, vom savarsi Slujba de TeDeum pentru inceputul noului An Scolar 2015 – 2016, la care sunt invitati toti prescolarii, scolarii, studentii, profesorii, invatatorii precum si toti ce ce se afla in campul invataturii pentru a incepe cu binecuvantarea Lui Dumnezeu acest nou an scolar.

Mantuitorul nostru Iisus Hristos: "Lasati copii sa vina la mine si nu-i opriti, caci a unora ca acestia este Imparatia lui Dumnezeu" (Marcu 10, 14)

Mantuitorul nostru Iisus Hristos: „Lasati copii sa vina la mine si nu-i opriti, caci a unora ca acestia este Imparatia lui Dumnezeu” (Marcu 10, 14)

„E un lucru extraordinar ca anul scolar il incepem cu rugaciune… adunati din nou in Sfanta Biserica, rugandu-L pe Dumnezeu sa ne lumineze mintea, sa ne incalzeasca inima si sa ne intareasca vointa, spre a percepe toate lucrurile bune si folositoare. Pe de o parte Il imploram sa ne dea sanatate si har pedagogic dascalilor, iar pe de alta parte Il imploram sa va mladieze sufletul vostru pentru a creste frumosi, sanatosi si pentru a va putea realiza asa cum va doriti voi si cum este de folos pentru parintii vostri, pentru Biserica si pentru tara noastra” – I.P.S Andrei Andreicut

Va indemnam cu parinteasca dragoste sa binevoiti a fi partasi impreuna cu noi la aceasta frumoasa slujba, sa fim cu totii alaturi in rugaciunile de multumire fata de Bunul Dumnezeu, Maica Sa Preacurata si toti Sfintii, cu bucuria si credinta ca si pe viitor rugaciunile lor vor face ca mila si iubirea lui Dumnezeu sa inconjoare familiile si casele tuturor.

Mantuitorul spunea: „Fara de mine, nu puteti face nimic!” si „Cel ce aduna fara mine, risipeste!”

Tocmai de aceea se cuvine sa incepem si acest nou an de invatamant cu binecuvantarea Bunului Dumnezeu.

Rugam pe HRISTOS INVATATORUL lumii si dorim ca toti copiii nostri sa invete bine si sa fie cuminiti spre bucuria, parintilor, bunicilor si profesorilor, dar mai ales pentru folosul lor si al societatii noastre!

SUCCES si bucurii multe in noul an scolar!

Va dorim tuturor sanatate, bucurie, fericire, pace, binecuvantare si Bunul Dumnezeu sa va pazeasca de tot ce-i rau.

Al vostru de tot binele doritor si rugator catre Domnul,

Parintele Vasile Florin Reut