Despre zgârcenie şi fariseism… sau ce valoare are viata noastra

Despre zgârcenie şi fariseism… sau ce valoare are viata noastra

Într-o mare localitate se zidise o biserică frumoasă, dar pentru terminarea ei și a anexelor mai trebuiau vreo 10.000 de arginţi.

Cei din consiliul bisericii stăteau într-una din zile sub turla bisericii şi se sfătuiau și se tot întrebau de unde să ia banii necesari finalizării lucrărilor. Se gândeau la oamenii cei mai înstăriți din oraş, care ar putea să ajute biserica, se tânguiau de zgârcenia acestora şi de necredința lor. Dar stând ei aşa de vorbă, deodată căzu exact între ei o grindă mare de lemn, care scăpase de sus dulgherilor, dar iată minune mare pentru că aceasta nu a lovit pe nimeni și toți au rămas nevătămați dar foarte speriați.

Atunci acela de care fusese cel mai aproape nenorocirea zise cu mare glas:

– Dau eu 5.000 de arginți, căci, iată, era să mor!

Apoi imediat după acesta săriră si ceilalți care fuseseră în aceiași situație și oferiră diferența de sumă până la 10.000 de arginți.

Despre zgârcenie şi fariseism... sau ce valoare are viata noastra * Biserica Ortodoxa Romana Sfintii Imparati Constantin si Elena din Straubing * www.credinta-ortodoxa.com

Despre zgârcenie şi fariseism… sau ce valoare are viata noastra * Biserica Ortodoxa Romana Sfintii Imparati Constantin si Elena din Straubing * www.credinta-ortodoxa.com

Astfel petrecându-se, suma de bani se strânse imediat deși până mai devreme niciunul nu găsise în buzunar și în conștiință să dea vreun ban bisericii, ci din contră bârfeau pe cei bogați pentru zgârcenia și necredința lor. Dar iată că acum înspăimântați de ceea ce li se putea întâmpla, și-au dat seama de faptele lor şi au găsit de îndată suma necesară pentru finalizarea bisericii.
Prin aceasta Dumnezeu le-a mustrat necredința, proasta purtare și chiar zgârcenia!

E bine să ne gândim fiecare dintre noi la câte situații de acest gen suntem supuși în viață și sa reacționăm exact ca cei din povestea de mai sus!

Postat de Vasile Florin Reut in Toate