Daruri pentru câteva suflete necăjite din localitatea Şerbăuţi, Suceava – acţiunea filantropică a Bisericii Ortodoxe Române Straubing, Decembrie 2016 – prima parte

Dragi prieteni, cu ajutorul şi binecuvântarea Bunului Dumnezeu şi prin bunavoinţa şi dărnicia multora dintre frăţiile voastre, am reuşit şi în anul 2016 să adunăm suma de 1700 de Euro, bani cu care, conform tradiţiei Bisericii Ortodoxe Române din Straubing, am încercat să aducem o rază de bucurie, la câteva familii cu o situaţie materială aflată sub limita existenţei (aici am vizat mai ales familiile cu mulţi copii, bătrânii bolnavi şi singuri, orfanii, etc.).

Aceşti bani au fost repartizaţi la prietenii noştri din România, care ne-au ajutat şi în anii trecuţi să desăvârşim proiectul nostru. Ne-am dori sa putem face mult mai mult, dar ne limitam la ceea ce avem si vom mai primi in continuare de la fratiile voastre.

Daruri pentru câteva suflete necăjite din localitatea Şerbăuţi, Suceava - acţiunea noastră din Decembrie 2016

Daruri pentru câteva suflete necăjite din localitatea Şerbăuţi, Suceava – acţiunea noastră din Decembrie 2016

Iată că putem să vă arătăm câteva fotografii de la actiunea noastră de într-ajutorare a celor nevoiaşi din localitatea Şerbăuţi – Suceava.

Mulţumim pe această cale Părintelui Cătălin Maxim şi Asociației Eugen Siretean din această localitate, precum şi doamnei Daneliuc Nicoleta de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava pentru înţelegerea şi bunăvoinţa cu care au primit să fie şi dumnealor mesageri ai noştri în România, pentru ajutorarea celor sărmani, precum şi pentru sprijinul deosebit pe care ni l-au acordat la realizarea acestui ideal.

Specificăm faptul că lemnele au fost pentru o familie de 9 copii orfani de ambii părinți, iar alimentele pentru următorii credincioşi: o familie cu 10 copii, o femeie văduvă cu 2 fetiţe, o pensionară singură, o familie alcătuită din 2 bătrâni, dintre care unul cu cancer și o strănepoțică, o bătrână semiparalizată și o familie având soțul aproape nevăzător, un copil al lor și unul al cumnatei decedate.

Vă mulțumim încă o dată pentru jertfa frăţiilor voastre, asigurându-vă de toată aprecierea și gratitudinea din partea noastră şi a prietenilor noştri din România, iar din partea credincioșilor primiţi rugăciunea de mulțumire și binecuvântare către Dumnezeu pentru binefăcătorii lor. Domnul sa va pomenească în Împărăția Sa.

Vom reveni cu alte fotografii din celelalte localităţi unde au fost ajutaţi alţi semeni de-ai noştri aflaţi în nevoi.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Toate cele bune, pace, linişte şi binecuvântare tuturor.

Al vostru de tot binele voitor şi rugător către Domnul,

Părintele Vasile Florin Reuţ