Cuvânt de folos şi de suflet al Părintelui Vasile Florin Reuţ – cea mai profundă pildă auzită vreodată…

Doamne ajută dragi prieteni. Ascultaţi acest cuvânt de folos şi de suflet al Părintelui Vasile Florin Reuţ de la Biserica Ortodoxă Română „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Straubing, poate cea mai profundă pildă auzită vreodată… Distribuiţi vă rugăm!

Un membru al unei biserici, care anterior mergea cu regularitate la Sfintele Slujbe, datorită unor ispite nu s-a mai dus. După câteva săptămâni, preotul a decis să-l viziteze acasă, așa că a plecat în căutarea lui.

L-a găsit pe om acasă în fața șemineului unde ardea focul. Bărbatul și-a dat seama de scopul vizitei, așa că l-a invitat pe preot să ia loc și i-a adus un scaun. Preotul s-a făcut comod, dar nu a spus nimic. După câteva minute de tăcere, preotul a luat cleștele de foc și a cules cu grijă din jăratec un cărbune aprins și l-a pus deoparte. Apoi s-a lăsat pe spate în scaun, încă tăcut.

Gazda a urmărit toate acestea curios să afle continuarea, însă după ce intensitatea flăcării din cărbunele singuratic s-a diminuat, a existat o strălucire de moment și apoi focul nu mai era… Nici un cuvânt nu au rostit de la salutul initial, ci doar au urmărit amândoi întreaga scenă.

Când preotul se pregătea să plece, a luat cărbunele mort și după ce l-a pus din nou în mijlocul focului, acesta din urmă a început să strălucească din nou cu lumină și căldură de la ceilalţi cărbuni aprinși.

Cuvânt de folos şi de suflet al Părintelui Vasile Florin Reuţ – cea mai profundă pildă auzită vreodată...

Cuvânt de folos şi de suflet al Părintelui Vasile Florin Reuţ – cea mai profundă pildă auzită vreodată…

Când preotul a ajuns la ușă să plece, gazda lui a spus doar atât: „Vă mulțumesc mult pentru vizita dumneavoastră, dar mai ales pentru predică. Voi fi din nou în biserică la slujba viitoare.”

Păstrează strălucirea din viața ta, dragă frate şi soră întru Domnul! Vino la Sfânta Biserică, în Casa Domnului cât de des poți !!!

O femeie se plângea preotului duhovnic că nu poate domoli nicidecum vrăjmăşia unei vecine. A încercat – zicea ea – prin multe moduri, dar în zadar.

-Cu cărbunii cei aprinşi ai încercat? o întrebă preotul.
-Până la cărbuni încă n-am ajuns. Am încercat numai cu nişte apă fierbinte.

-Stai, că nu ne înţelegem bine! grăi preotul. Eu nu înţeleg să opăreşti pe vecina ta sau să-i dai foc, ci, uite, este vorba despre cărbunii cei aprinşi despre care Sf. Apostol Pavel scrie în Epistola către Romani, Capitolul 12, Versetele de la 17-21:

„Preaiubiţilor! Nu răsplătiţi nimănui răul cu rău. Purtaţi grijă de cele bune înaintea tuturor oamenilor. Dacă se poate, pe cât stă în puterea voastră, trăiţi în bună pace cu toţi oamenii. Nu vă răzbunaţi singuri, iubiţilor, ci lăsaţi loc mâniei (lui Dumnezeu), căci scris este: „A Mea este răzbunarea; Eu voi răsplăti, zice Domnul”.

Deci, dacă vrăjmaşul tău este flămând, dă-i de mâncare; dacă îi este sete, dă-i să bea, căci, făcând acestea, vei grămădi cărbuni de foc pe capul lui. Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul cu binele.”

Ia încearcă şi cu „cărbunii” aceştia şi o să vezi că vei avea izbândă!

Fratele meu prea iubit şi sora mea prea iubită…! Ai încercat şi tu cu aceşti „cărbuni aprinşi”? Dacă nu, încearcă-i, te rog, în toate neplăcerile ce le-ai avea cu de-aproapele tău!

Vino la Sfânta Biserică în Casa Domnului cât de des poți !!! Iar dacă, datorită neputiinţei omeneşti s-a întâmplat, ca un anume preot să te smintească sau să te supere, cu voia sau fără voia lui, nu te necăji… roagă-te pentru acel preot şi spune-i ce te doare.

Iar el se va ruga Domnului împreună cu frăţia ta, iar Domnul va lumina minţile tuturor pentru găsirea celei mai bune soluţii. Nu uita, că preotul nu-i Dumnezeu, să ştie ce gândeşte fiecare om…

Iar dacă nu va vrea să te asculte, mergi la altul, roagă-te bunului Dumnezeu să-ţi descopere un duhovnic după sufletul tău… dar nu te depărta de Sfânta Biserică.

Dacă Mîntuitorul nostru Iisus Hristos nu a reuşit să-I mulţumească pe toţi oamenii… cum ar putea să-i mulţumească un biet preot?

Te-ai gândit vreodată: dacă astăzi, acum, ar fi ultima clipă a vieţii tale… eşti pregătit sau pregătită să mergi înaintea Tronului lui Dumnezeu, la Înfricoşătoarea Judecată? Din tot ceea ce este aici, nu iei nimic cu tine. Haide, alungă răul din sufletul tău şi vino pe Calea Domnului. Vino în Casa Domnului, la Sfânta Biserică să ne rugăm împreună, atât pentru noi, cât şi pentru toată lumea.

Dragă frate sau soră întru Domnul, să nu uităm că şi eu, fiind om, sunt neputiincios, poate mai neputiincios şi mai păcătos decât toţi oamenii la un loc… dacă vreodată, cu voie sau fără voie te-am supărat cu ceva, îmi cer iertare.

Şi eu la rândul meu vă iert şi vă binecuvintez, dar trebuie să vă spun că şi eu am nevoie de rugăciunea frăţiei tale, căci este o luptă grea cu cei care ne vor răul…

Egal ce se va întâmpla şi ce vei mai auzi de la cei care ne vorbesc de rău, te rog să nu uiţi: Părintele Vasile Florin Reuţ de la Biserica Ortodoxă Română „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Straubing te iubeşte, te binecuvintează cu dor şi drag, se roagă şi se va ruga în continuare atât pentru tine, cât şi pentru toată lumea şi te aşteaptă la Sfânta Biserică pentru a ne ruga împreună, atât pentru noi, cât şi pentru toată lumea!

Bunul Dumnezeu să te binecuvinteze, frate sau soră întru Domnul! Păstrează strălucirea din viața ta.

Iar dacă ţi-a plăcut acest cuvânt al meu, transmite-l te rog cunoscuţilor frăţiei tale.

Bunul Dumnezeu să te binecuvinteze împreună cu familia frăţiei tale, acum şi pututea şi în vecii vecilor. Amin.