Cum sa luptam impotriva patimilor

Oarecand, un batran din cei mari a iesit cu ucenicii sai la un loc unde erau multi chiparosi, si mici si mari, si zice unuia dintre ucenicii sai:

– Scoate din radacina acest chiparos mic!

Si indata, acel frate, numai cu o mana apucandu-l, l-a scos cu multa inlesnire. Si iarasi i-a aratat batranul alt chiparos mai mare decat cel dintai si-i zice lui:

– Scoate-l si pe acesta!

Si apucandu-l cu amandoua mainile si clatinandu-l, l-a tras cu putere si de abia l-a scos. Apoi i-a aratat alt chiparos mare, poruncindu-i ca sa-l scoata si pe acela.

Si mult clatinandu-l si ostenindu-se, nu a putut sa-l dezradacineze. Vazand batranul ca singur nu poate, a poruncit si altui frate sa-l ajute si astfel, amandoi, cu mare osteneala, l-au dezradacinat.

Atunci le-a zis batranul:   

– Vedeti? Asa sunt si patimile, fratilor! Cat timp sunt mici, cu lesnire putem sa le taiem, de vom vrea, iar de ne vom lenevi, nebagandu-le in seama, ca sunt mici, se intaresc si de abia cu multa osteneala vom putea a le taia. Iar de se vor intari cu totul si ne vor cuprinde, atunci singuri nu le mai putem dezradacina, oricat de mult ne-am osteni, daca nu vom avea, dupa Dumnezeu, pe cineva dintre sfinti ca sa ne ajute!

Pentru cei care inca nu stiu, programul Sfintelor Slujbe este urmatorul:

Parohia “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Straubing

Adresa: Friedhofskapelle der St. Michaelsfriedhof, Friedhofstraße 32, 94315 Straubing

În fiecare duminică din lună (cu exceptia duminicii a 2-a din luna) vom savarsi incepand cu ora 08:30 Utrenia, urmata la ora 10:00 de Sfanta Liturghie.

În fiecare prima (intaia) sambata din fiecare luna la ora 15:00, vom savarsi Slujba Sfantului Maslu, urmata ca de obicei de spovedanie.

 

Va rog, de asemenea, sa-i anuntati si pe cunoscutii dumneavoastra despre aceste modificari si anunturi importante, pentru a afla toti credinciosii in timp util.

As vrea sa retineti, pentru toata cealalta vreme a vietii, ca la sfintele slujbe nu slujesc numai slujitorii sfintiti si cei care-i ajuta pe slujitorii sfintiti, de pilda cantaretii sau corul bisericesc, ci toti credinciosii trebuie sa slujeasca; si slujesc, la masurile lor.

Asa sa stiti: la sfintele slujbe slujesc toti cei care participa!

Unele slujbe sunt in asa fel randuite de parintii cei duhovnicesti, incat in cuprinsul lor sunt chemati toti cei care iau parte la ele, ca slujitori, nu ca asistenti; adica noi suntem in fata lui Dumnezeu ca sa facem lucrul lui Dumnezeu, cu totii.

Va mulţumim tuturor pentru sprijinul şi încrederea acordată şi-L rugam pe Bunul Dumnezeu să vă binecuvinteze cu pace, sănătate şi spor în toată fapta cea bună, să vă ferească pe toţi, împreună cu familiile dumneavoastră de tot răul şi lucrarea văzuţilor şi nevăzuţilor vrăjmaşi şi să vă învrednicească de Cereasca Sa Împărăţie.

Binecuvintează Doamne pe toti cei care iubesc si cinstesc podoaba Bisericii Tale! Amin.

Parintele Vasile Florin Reut

Date de contact:
http://www.credinta-ortodoxa.com/adresa-noastra/