Ce este FEMEIA?

Dacă ar fi să definim femeia, ce am putea spune noi despre ea? Cred că o mulţime de lucruri şi toate frumoase…

„E cartea ce ne-am tot dorit-o,
Din vremea când eram băieţi;
Din scoarţă-n scoarţă am citit-o
Şi tot suntem analfabeţi!”

Femeia este cea mai puternică fiinţă de pe Pământ, este un miracol de contradicții divine.

În mare parte nici nu trăieşte pentru ea ci pentru cei pe care îi iubeşte. Face tot posibilul pentru ca acei oameni să fie întotdeauna fericiţi, chiar dacă asta înseamnă să renunţe la propria fericire.

Femeia este cea mai frumoasă capodopera a lui Dumnezeu.

Şi nu îţi poţi da seama de adevărul acestor cuvinte decât dacă ai petrecut o noapte întreagă privind o femeia, iar când s-au ivit zorile ai mai fi vrut totuşi ca dimineaţa să întârzie. Nu îmi pot da seama dacă frumuseţea ei se ascunde în privirile, în zâmbetul sau în felul său de a fi, dar pot spune, fără să-mi fie teamă că ma voi înşela că femeia e singura plăsmuire a lui Dumnezeu care îţi fură inima pentru totdeauna.

„Femeia este al cincilea anotimp, în care natura se odihneşte, amintindu-şi toate florile primăverii, toate privighetorile verii, toţi strugurii toamnei şi toate ninsorile iernii” (Grigore Vieru)

Ce este FEMEIA?

Ce este FEMEIA?

Femeia e leac pentru orice boală a sufletului.

Ea vindecă tot. Vindecă până şi amintirea unei răni, iar tot ce rămâne în urmă e frumos. Când o femeie îţi atinge sufletul ai grijă să nu-l mai laşi să fie atins de urâţenie.

„Ştiu că femeia este hrană pentru zei, atunci când nu o găteşte diavolul” (William Shakespeare)

Femeia e un refugiu.

Ea te ajută să te îndepărtezi de cruzimea întregii lumi. Îţi oferă căldură, iubire, te ajută să regăseşti speranţa, apoi te trimite înapoi la luptă. Te vrea câştigător în faţa vieţii. Ea iţi va fi mereu alături atunci când vei avea nevoie.

Femeia e mai presus de cuvinte sau cel puţin mai presus de cuvintele pe care le-am scris. Eu nu mai ştiu să spun acum ce e femeia pentru că ea poate fi orice. Contează doar că e tot ceea ce ai nevoie ca să fii fericit.

Femeia-i un alfabet
Pe care îl înveţi încet
Şi-l uiţi, deşi nu-ţi prea convine,
Exact când îl cunoşti mai bine.

Acum, dragi prieteni, îmi puteţi spune voi,  dacă ar fi să definim femeia, ce mai este ea? Scrieţi la comentarii…