„BUCURIE NEAŞTEPTATĂ” pentru credincioşi: ICOANA FĂCĂTOARE DE MINUNI A MAICII DOMNULUI adusă la hramul Bisericii Ortodoxe Române din Straubing

Hristos a înviat! Dragi prieteni, ICOANA FĂCĂTOARE DE MINUNI A MAICII DOMNULUI „BUCURIE NEAŞTEPTATĂ” din Ucraina, se va afla în perioada 18.05.2018 – 21.05.2018 la Biserica Ortodoxă Română “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Straubing. DISTRIBUIŢI vă rugăm!

ADRESA BISERICII: Ehemalige Jesuitenkirche, Theresienplatz 46, 94315 Straubing (în centru, lângă sediul Poliţiei)

Vă așteptăm cu drag, să vă închinați prin intermediul ei Preacuratei Fecioare Maria, Maica noastră mult milostivă, bucuria tuturor creștinilor!

„Bucurie neaşteptată” pentru credincioşi: Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului adusă la hramul Bisericii Ortodoxe Române din Straubing

„Bucurie neaşteptată” pentru credincioşi: Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului adusă la hramul Bisericii Ortodoxe Române din Straubing

PROGRAMUL în care credincioşii se pot închina și ruga la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Bucurie Neașteptată”, precum şi Slujbele din această perioadă:

VINERI 18.05.2018 între orele 12:00 – 20:00
– la ora 16:00 vom săvârşi Acatistul Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Bucurie Neașteptată”;
– la ora 18:00: Taina Botezului;
– la ora 19:00: Spovedanie;

SÂMBĂTĂ 19.05.2018 între orele 10:00 – 20:00,
– la ora 10:00 – Slujba de Sfințire a Aghiasmei Mici;
– la ora 11:00 – Taina Sfântului Maslu urmată de Spovedanie;
– la ora 15:00 – Taina Botezului;
– la ora 16:00 – Spovedanie;

DUMINICĂ 20.05.2018 între orele 08:00 – 13:00 și 15:00 – 20:00
– la ora 08:00 – Utrenia;
– la ora 09:45 – SFÂNTA LITURGHIE ARHIEREASCĂ: va sluji împreună cu noi Înalt Prea Sfinţia Sa Dr. Serafim Joantă, Mitropolit pentru Germania, Europa Centrală şi de Nord. La începutul Sfintei Liturghii va fi hirotesit un Citeţ pentru parohia noastră.
– printre invitaţii de seamă, ne vor onora cu prezenţa doamna Maria Stelzl, viceprimarul oraşului Straubing, precum şi alte oficialităţi.
– vă îndemnăm să veniţi, înainte de a începe Sfânta Liturghie, pentru a avea posibilitatea să participăm cu toţii, în primul rând prin rugăciune comună la acest mare eveniment al Parohiei noastre.

LUNI 21.05.2018 între orele 10:00 – 12:30 și 14:00 – 20:00
– la ora 09:00 – Acatistul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena;
– la ora 10:00 – SFÂNTA LITURGHIE;
– la ora 18:00 – Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Bucurie Neașteptată”, Spovedanie;

Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze și Maica Domnului să vă dăruiască bucurie!

***

LOCURI DE PARCARE sunt în imediata apropiere a Bisericii la următoarele adrese:
– Am Hagen (Gäubodenvolksfest Platz): GRATUIT;
– Theresien-Center Straubing: prima oră gratuit, începând cu a doua oră preţul este de 1,20 EURO/oră sau 3,00 Euro/zi (trebuie să alegeţi opţiunea doriă la intrarea în parcare);

***

ISTORIC: Icoana Maicii Domnului „Bucurie neașteptată” este prăznuită pe 9 decembrie, 25 ianuarie și 1 mai. Această icoană a fost pictată în amintirea unei minuni săvârșite în fața icoanei Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Un tânăr ce era stăpânit de o grea patimă trupească, dar care avea evlavie către Maica Domnului, s-a rugat într-o zi în faţa icoanei Maicii Domnului, înainte să meargă să păcătuiască din nou. Terminându-și rugăciunea și, ridicând privirea către icoană, a văzut că Pruncul Iisus avea răni pe mâini și pe picioare, din care curgea sânge. Privind mai atent, el a observat că și chipul Maicii Domnului se mișca, fiind ca și viu.

Îngrozit de ce vedea, el a exclamat: „O, Preasfântă Maică, cine a făcut aceasta?” Atunci, Maica Domnului din icoană i-a glăsuit: „Tu și ceilalți păcătoși, prin păcatele voastre, răstigniți pe Fiul meu încă o dată”.

Conștientizând adâncul păcătoșeniei sale, tânărul ceru milă prin rugăciuni stăruitoare cu lacrimi către Preasfânta Fecioară și Mântuitorul Hristos. El a rostit: „O, Stăpână, să nu fie mai presus păcatul meu decât bunătatea ta neasemuită! Tu eşti nădejdea păcătoşilor. Roagă pe Fiul tău să-mi vină în ajutor!”

Maica Domnului a rostit de două ori o rugăciune către Pruncul Hristos, vreme în care El a rămas neclintit, dar după aceea a răspuns rugăciunii stăruitoare a Maicii Sale: „Voi îndeplini cererea voastră. Pentru rugăciunea voastră, păcatele acestui om sunt iertate. Lasă-l, în semn de iertare, să-Mi sărute rănile”.

Păcătosul iertat, în faţa căruia s-a arătat nesfârșita milă a Maicii Domnului, în chip minunat, s-a ridicat şi a sărutat rănile Mântuitorului cu bucurie nespusă. Din acel moment, el a dus o viaţă curată şi cucernică. A primit bucuria neașteptată a iertării păcatelor sale.

Această minune a fost consemnată de Sfântul Dimitrie al Rostovului în cartea sa Lâna rourată. Un credincios, inspirat fiind, a zugrăvit icoana Maicii Domnului „Bucurie Neaşteptată”, în următorul fel: icoana Maicii Domnului se află în biserică, iar lângă ea este pictat un tânăr îngenuncheat la rugăciune. Preasfânta Născătoare de Dumnezeu are privirea întoarsă spre tânăr, iar Pruncul Iisus este înfățișat cu răni pe mâini și pe picioare. De obicei, în josul icoanei sunt scrise cuvintele de la începutul istorisirii: „A fost cândva un om păcătos…”.

Această icoană făcătoare de minuni din Ucraina este cunoscută ca fiind vindecătoare de diferite boli fizice și psihice, dar și ca alungătoare a tristeții și ajutătoare a celor stăpâniți de patimi trupești.