Biserica Ortodoxă Română Straubing – un colţişor de „acasă” pentru românii din Straubing, împrejurimi şi nu numai

„Să nu uităm cine suntem, de unde venim, ce dorim şi pe cine mărturisim ca Dumnezeu în această viaţă!”
Vă rugăm distribuiţi prietenilor şi cunoscuţilor frăţiilor voastre. Vă mulţumim.

Sfinţii Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi Elena

Sfinţii Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi Elena

„Chipul Crucii Tale pe cer văzându-l, şi ca Pavel chemarea nu de la oameni luând, cel între împăraţi Apostolul Tău, Doamne, împărăteasca cetate în mâinile Tale a pus-o. Pe care păzeşte-o totdeauna în pace, pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu, Unule, Iubitorule de oameni.” (Troparul Sfinţilor Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi Elena)

Parohia Ortodoxă Română “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Straubing e. V.

Preot Paroh: Părintele Vasile Florin Reuţ
Tel.: 0941 – 30 74 0 74
Contact: pr.reut@credinta-ortodoxa.com
Internet: http://www.credinta-ortodoxa.com/adresa-noastra/

Adresa: Friedhofskapelle der St. Michaelsfriedhof, Friedhofstraße 32, 94315 Straubing

Programul Sfintelor Slujbe:

În fiecare duminică  – la ora 08:30 Utrenia, urmată la ora 10:00 de Sfânta Liturghie.

În fiecare prima (întâia) sâmbătă din fiecare lună la ora 10:00 – Slujba Sfântului Maslu, urmată de Spovedanie.

Va asteptam cu drag pe toţi la Straubing!

Biserica Ortodoxa Romana Sfintii Imparati Constantin si Elena din Straubing - Friedhofskapelle des St. Michael-Friedhofs * Parintele Vasile Florin Reut * www.credinta-ortodoxa.com

Biserica Ortodoxa Romana Sfintii Imparati Constantin si Elena din Straubing – Friedhofskapelle des St. Michael-Friedhofs * Parintele Vasile Florin Reut * www.credinta-ortodoxa.com

 ***

Rumänisch-Orthodoxe Kirchengemeinde „Heiligen Konstantin und Helena” Straubing

Adresse: Friedhofskapelle der St. Michaelsfriedhof, Friedhofstraße 32, 94315 Straubing

Gottesdienstordnung:

Jeden Sonntag um 08:30 Uhr Orthros (Utrenia) und um 10:00 Uhr Göttliche Liturgie

Jeden 1. Samstag im Monat um 10:00 Uhr: Gottesdienst der Krankensalbung, anschließend Beichte

Wir freuen uns über über Ihr kommen und heißen Sie Herzlich Wilkommen in unserer Kirchengemeinde in Straubing!

***

Mulţumim din suflet tuturor celor care sunteţi alături de noi!

Dragi prieteni, sufletul românesc şi credinţa strămoşească nu dispar şi nu se risipesc în nici o ţară străină în care ajungem, decât dacă nu le-am avut nici înainte de a ajunge aici. Sângele nu se preface în apă nici prin dobândirea unei noi cetăţenii, nici prin învăţarea unei noi limbi şi nici prin schimbarea profesiilor…

În Germania, creştinii ortodocşi nu plătesc Kirchensteuer adică „impozitul pentru biserică” perceput altor confesiuni creştine în funcţie de Landul unde activează (în procent de 8-9 % din venit). De aceea, în Germania se practică autofinanţarea pentru susţinerea activităţilor parohiale şi sociale.

Începând cu luna iunie 2010 parohia noastră a renăscut din punct de vedere administrativ, odată cu venirea noului paroh, părintele Vasile Florin Reuţ, iar din luna iunie 2011 a devenit Eingetragener Verein. Adică, fiind persoană juridică, Parohia detine propriul Betriebsnummer, este inscrisa la Finanzamt Straubing şi la Amtsgericht Straubing şi verificata prin propriul Steuerberater.

Pentru a se putea susține financiar, parohia noastră se bazează pe donațiile făcute de către membrii comunității. Nefiind sub nici o formă o obligație, asumarea unei contribuții lunare, o datorie creştinească a fiecăruia, este o dovadă în plus de asumare responsabilă a calităţii de creştin ortodox și un ajutor cât se poate de concret oferit Bisericii pentru a face posibilă misiunea ei.

Fiecare dar, adus după putinţa şi dorinţa fratiilor voastre, este de mare folos întrucât prin aceasta realizaţi nu numai un bine personal pentru dumneavoastra, ci ajutaţi şi la crearea spaţiului necesar de trăire a unei comunităţi creştine. Orice acţiune de generare, refacere şi întărire a Bisericii creştine este răsplătită de Bunul Dumnezeu.

„Când ai mult, dă mai mult; dacă ai puţin dă mai puţin, dar nu pregeta să faci milostenie.” (Cartea lui Tobit 4, 8)

Pentru a sprijini în continuare acest efort, care asigură și legătura frățească a comunității noastre, frăţiile voastre şi toți enoriașii parohiei noastre sunteţi invitați să deveniţi membri permanenți activi ai parohiei, completând un formular (Daueraftrag) destinat parohiei, sau completând cererea de înscriere ca membru în Parohie, pe care vă rugăm să o trimiteţi prin poştă pe adresa Parohiei (menţionată în aceasta cerere) sau să o aduceţi la Sfânta Biserică.

Aici puteti downloada cererea de Membru: www.credinta-ortodoxa.com/membru/

Suma orientativă propusă de către Consiliul Parohial pentru contribuția lunară este de 10 EUR de persoană sau 20 EUR de familie. Menționăm faptul că sumele precizate au un caracter orientativ, orice altă sumă fiind binevenită ajutându-ne să ne desfăşurăm activitatea în continuare.

Transferul bancar poate fi făcut lunar sau anual. Forma de transfer regulat (Dauerauftrag sau Einzugsermächtigung) este foarte importantă, deoarece ne ajută la o mai bună estimare și planificare a veniturilor parohiei, în afară de aceasta susține crearea unei mai bune imagini a Parohiei noastre în relația cu instituțiile financiare. La sfârșitul fiecărui an se vor elibera la cerere chitanțe, care se pot prezenta la Secția financiară (Finanzamt), pentru reducerea impozitului plătit.

Mai facem precizarea că din punctul de vedere al serviciului liturgic, nu se va face nici o diferență între credincioșii care susțin financiar parohia și cei care nu pot s-o facă din motive binecuvântate.

Ca si informaţie pentru cei interesaţi şi pentru cei care ne-au adresat până acum această întrebare: Mitropolia NU SUSŢINE FINANCIAR existenţa parohiei şi a preotului.

„Aducem un cuvânt de aleasă mulțumire tuturor enoriașilor şi simpatizanţilor parohiei noastre, care au înțeles că o parohie poate exista prin efortul fiecăruia şi care, din punct de vedere financiar susțin activitățile parohiei, prin donații lunare”

În speranța că numărul membrilor susținători ai parohiei va crește, mulțumim anticipat tuturor credicioșilor pentru sprijinul acordat. Pentru bucuria jertfei făcute, ne rugăm Mântuitorului nostru Iisus Hristos să vă binecuvânteze și să vă răsplătească din darurile Sale cele bogate!

***

Bankverbindung (Contul Parohiei):

Rumänisch-Orthodoxe Kirchengemeinde “Heiligen Konstantin und Helena” Straubing e. V.
(prescurtat: Rum.-Orth. Kirchengem. SR. e. V.)
Liga Bank EG Regensburg,
IBAN: DE70750903000001366467
BIC (SWIFT): GENODEF1M05

Verwendungszweck: „Beitrag Kirchengemeinde” sau „Ajutor pentru Biserica”.

De asemenea puteti sa donati si prin PayPal la adresa:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=7E8C5WMBB6X7L


Bunul Dumnezeu să primească şi să înmulţească jertfa fiecăruia, să vă binecuvinteze şi să vă răsplătească pe toţi, cu al Său Har şi cu a Sa iubire de oameni în veci. Amin!

Consiliul Parohial

Biserica Ortodoxă Română "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" Straubing e. V. * Rumänisch-Orthodoxe Kirchengemeinde "Heiligen Konstantin und Helena" Straubing e. V.

Biserica Ortodoxă Română „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Straubing e. V. * Rumänisch-Orthodoxe Kirchengemeinde „Heiligen Konstantin und Helena” Straubing e. V.