Biserica Ortodoxa Romana in Germania – Parohiile Ortodoxe Romane Sfintii Imparati Constantin si Elena Straubing si Sfantul Ioan Casian Dingolfing

Biserica Ortodoxa Romana in Germania

Parohia Ortodoxa Romana „Sfintii Imparati Constantin si Elena” din  Straubing are incepand din data de 6 iunie 2010 un nou preot – Parintele Vasile Florin Reut.

Dacă la început se săvârşea numai din când în când Sfânta Liturghie,  acum se săvârşeşte cu regularitate , de asemenea şi  la toate praznicele mari când este zi nelucrătoare aici în Germania.

Pe lângă aceasta, cu binecuvântarea Î. P. S. Serafim şi bunăvoinţa parohiei „St. Peter” din Straubing care ne-au pus la dispozitie (exclusiv pentru folosul parohiilor noastre) capela cimitirului (Friedhofskapelle) din Straubing, în fiecare prima sâmbătă din lună, la orele 15:00, săvârşim Taina Sfântului Maslu pentru cei bolnavi (şi nu numai), precum şi taina Sfintei Spovedanii.

De asemenea, am venit întru întâmpinarea nevoilor sufleteşti şi a altor credincioşi ortodocşi din împrejurimi, încercand să ne aducem o contribuţie constantă în conlucrarea ecumenică, îmbogăţind astfel imaginea ortodoxiei.

Mulţumim tuturor pentru sprijinul şi încrederea acordată şi Bunul Dumnezeu să vă binecuvinteze cu pace, sănătate şi spor în toată fapta cea bună, să vă ferească pe toţi, împreună cu familiile dumneavoastră de tot răul şi lucrarea văzuţilor şi nevăzuţilor vrăjmaşi şi să vă învrednicească de Cereasca Sa Împărăţie. Amin.


Programul Sfintelor Slujbe:


Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Straubing

Adresa: Friedhofskapelle der St. Michaelsfriedhof,
Friedhofstraße 32, 94315 Straubing

În fiecare duminică din lună (cu exceptia duminicii a 2-a din luna) vom savarsi incepand cu ora 08:30 Utrenia, urmata la ora 10:00 de Sfanta Liturghie.

În fiecare prima (intaia) sambata din fiecare luna la ora 15:00, vom savarsi Slujba Sfantului Maslu, urmata ca de obicei de spovedanie.

 

Pentru informatii, neclaritati sau cazuri urgente gasiti aici datele de contact:

http://www.credinta-ortodoxa.com/adresa-noastra/Aducem pe aceasta cale alese multumiri tuturor binefacatorilor care au donat diferite sume, dupa posibilitati, pentru procurarea obiectelor de cult, precum si tuturor celor care au contribuit si contribuie la sustinerea spirituala si materiala a Parohiilor noastre prin prezenta la Sfintele Slujbe, prin donatii de icoane, vesminte, lumanari si a altor obiecte liturgice, ca si prin jetfele daruite la Sfantul Altar.

Bunul Dumnezeu sa rasplateasca tuturor cu alesele Sale daruri, cu sanatate, pace, spor, ajutor, binecuvantare in familie si mai ales cu mantuire sufleteasca!

Binecuvintează Doamne pe cei care iubesc podoaba Bisericii Tale!