Biserica noastra: Un ideal al romanilor ortodocsi din Straubing si imprejurimi

Dragi români, a sosit momentul în care, mai mult şi mai concret decât până acum, este nevoie de jertfă. Efortul fiecăruia este necesar pentru ca rezultatul să fie cel dorit.

FIŢI CTITORI! Sprijiniţi efortul de a construi o Biserică Ortodoxă Românească in Straubing!

„Însuţi, Doamne, Care ai întemeiat cu negrăită înţelepciune Biserica Ta, ascultă rugăciunea noastră în ceasul acesta şi în orice zi Te vom chema; priveşte cu milostivire asupra noastră, a celor ce cu umilinţă şi cu stăruinţă ne închinăm Ţie şi binecuvintează dorinţa noastră sfântă de a avea, spre slava Ta şi spre mântuirea noastră, propria noastră biserică, al cărei prag trecându-l, împreună cu toţi semenii noştri, să Te lăudăm pe Tine, Doamne. Trimite peste noi harul întru tot Sfântului Tău Duh, izgoneşte dintre noi duhul viclean, înşelător şi pricinuitor de dezbinare, uneşte-ne într-o inimă şi într-un cuget, binecuvintează-ne întru toate, dăruieşte-ne putere şi tărie, îmbărbătare şi bună sporire întru împlinirea gândului nostru.” (Din Rugăciunea pentru Înălţarea unei Biserici)

Iubiti credinciosi si credincioase, dragi frati si surori intru Domnul,

„Ce este Biserica? Si de ce mergem noi la Biserica? Pentru ca acolo, ne intampina Domnul cel putin in fiecare duminica, desigur, pe masura ravnei cu care noi il cautam.”

Mai mult sau mai putin „umblati pe la Biserica” in Romania, aici, la mii de kilometri departare de locul natal, ne este mai usor sa ne traim atat romanitatea, dar mai ales Ortodoxia.

In decursul catorva ani, Parohia noastra s-a inchegat ca o mica familie, ai carei membri se bucura de timpul petrecut impreuna, in rugaciune si nu numai, uniti prin lucrarea Sfantului Duh. Si cum orice familie la un moment dat nazuieste la propria casa, a venit momentul sa ne punem la incercare unitatea in duh prin aceasta initiativa.

In mijlocul comunitatii ortodoxe romanesti din Straubing, inca de la infiintarea acestei parohii in luna iulie 2010, s-a nutrit dorinta de a avea o biserica proprie, unde fiecare suflet crestin ortodox sa-l slaveasca pe Dumnezeu dupa traditia parinteasca. Anii au trecut si dorinta de a avea o biserica ortodoxa romaneasca s-a aprins si mai tare, ne incalzeste inimile si ne ascute constiinta slujirii pe care o avem astazi, aici si acum.

Fiecare generatie isi construieste propria biserica, in care si prin care sa-si dobandeasca, la nivel personal si comunitar, sensul, implinirea si mantuirea. Pentru ca, dragii mei, fiecare biserica este „tinda raiului, poarta cerului, casa lui Dumnezeu si locul implinirilor” – asa cum spunea marele duhovnic Teofil Paraian.

Biserica noastra: Un ideal al romanilor ortodocsi * www.credinta-ortodoxa.com

Biserica noastra: Un ideal al romanilor ortodocsi * www.credinta-ortodoxa.com

Din pretuire pentru neamul nostru si pentru toate eforturile inaintasilor nostri de a lasa in urma marturii de care sa fim mandri si din dorinta de a ne bucura noi si urmasii nostri de un sfant locas ortodox, atentia si eforturile noastre se indreapta spre necesitatea realizarii acestui frumos ideal.

In acest sens, vom face demersuri pentru obtinerea unui teren pentru constructia viitoarei biserici ortodoxe romane din Straubing, apeland la toate institutiile posibile si la toti cei care vor fi dispusi sa ne ajute in acest sens.

Insa, ca de fiecare data, fundamentul tuturor eforturilor nu-l reprezinta sprijinul extern, ci solidaritatea noastra, a credinciosilor, care este totodata si expresia dorintei noastre de a-l slavi pe Dumnezeu intr-un locas de cult propriu, in contrast cu traditia iconografica si arhitecturala a Bisericii Ortodoxe.

Chiar si cei mai putin obisnuiti sa vina des la Sfanta Biserica sunt invitati si chiar rugati sa ni se alature si pe cat posibil sa ne sprijine, caci pentru fiecare lucru exista un inceput, iar „Credinta fara fapte este moarta”. Sa nu uitam ca o fapta buna nu ramane nerasplatita, caci Dumnezeu nu ramane nimanui dator, niciodata.

Tocmai de aceea, nimic nu poate convinge mai mult de faptul ca ne dorim cu adevarat o biserica a noastra, a romanilor din Straubing, decat bucuria de a face tot ce ne va sta in putiinta pentru atingerea acestui ideal.

Prin urmare, vor fi de mare ajutor atat donatiile sporadice, cat si contributiile lunate programate (Dauerauftrag sau Einzugsermächtigung). Pe langa contributiile directe, puteti sustine proiectul vorbind despre el cunoscutilor, incercand sa castigati si alti potentiali sustinatori, persoane private sau juridice (firme).

In acest sens, va rugam sa trimiteti jertfa fratiilor voastre in contul deschis special pentru viitoarea Biserica Ortodoxa romaneasca din Straubing:

Bankverbindung (Contul nostru):

Rumänisch-Orthodoxe Kirchengemeinde “Heiligen Konstantin und Helena” Straubing e. V.
(prescurtat: Rum.-Orth. Kirchengem. SR. e. V.)
Liga Bank EG Regensburg,
IBAN: DE17750903000101366467
BIC (SWIFT): GENODEF1M05

Verwendungszweck (specificatia): „Für Kirchenbau” sau „Pentru constructia bisericii”

De asemenea puteti sa donati si prin PayPal la adresa:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=VYYUCY7MS27X2
Nadajduim ca ne veti sustine nu doar financiar, ci ne veti insoti si cu rugaciunea catre Dumnezeu si Maica Domnului, ca sa binecuvinteze gandul si dorinta noastra si sa le faca realitate spre slava Preasfintei Treimi si spre bucuria tuturor inimilor care isi gasesc mangaierea in sanul parintesc al Sfintei Biserici in care ne-am nascut a doua oara.

Va indemnam sa Va rugati cu staruinta Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfintilor Imparati Constantin si Elena si tuturor sfintilor pentru inaltarea fara impiedicare a Sfintei noastre Biserici. Si cum, pana acum nu ni s-a promis sprijin financiar din nici o alta sursa, trebuie sa ne rezumam la ceea ce putem face noi si anume: „Sa ne rugam si sa ne jertfim”.

In pofida tuturor piedicilor, nadejdea noastra ramane la Bunul Dumnezeu, pe care nu incetam a-L ruga sa ne arate o cale spre „implinirea gandului nostru”, asa cum frumos spune si Rugaciunea pentru Inaltarea unei Biserici. Rugaciunea puternica a fiecaruia dintre noi, la fel ca si jertfa concreta, sunt necesare acum mai mult decat oricand. Sa Ii multumim Bunului Dumnezeu ca ne cere sa Ii facem casa si sa ne supunem cu bucurie Voii Lui celei sfinte!

Va multumim tuturor pentru intelegere si sprijin. Bunul Dumnezeu sa rasplateasca tuturor cu alesele Sale daruri: cu pace, spor, ajutor si binecuvantare in familiile fratiilor voastre si mai ales cu mantuire sufleteasca!

Cu toata dragostea si binecuvantare,
Parintele Vasile Florin Reut