Apel Urgent: Avem nevoie de cel putin un Dezumidificator (Luftentfeuchter) pentru Sfanta Biserica din Straubing

Actualizare 08.02.2014: Doamne ajuta dragi prieteni, astazi, impreuna cu baietii mei, Dimitrie si Sebastian Ioan, ne-am „innarmat” cu cateva flacoane de solutie contra mucegaiului pe care le-am cumparat din economiile parohiei… si am reusit sa spalam mucegaiul de pe pereti in biserica. Trebuie insa cat de repede sa facem o renovare generala, sa scoatem toate icoanele si sa zugravim din nou, insa asta dupa ce se mai incalzeste.Pana atunci trebuie sa mai strangem si ceva capital pentru materialele necesare acestei renovari, care sunt destul de scumpe.

Am comandat un Dezumidificator, pentru care s-au strans pana acum 127 de Euro din cei 260 cat costa acesta. Cantitatea de lichid pe care a scos-o pana acum este de aproximativ 500 ml pe ora… Speram, cu ajutorul Bunului Dumnezeu si bunavointa dumneavoastra, a bunilor credinciosi, sa putem strange suam necesara cumpararii acestor aparate foarte necesare.

Dupa cum stiti, acum avem ferestre noi in partea dreapta a bisericii, care nu mai lasa aerul sa treaca, in biserica este cald, este bine, insa se formeaza condens… iar aceste aparate ne sunt de un mare ajutor atat noua, cat si tuturor credinciosilor care iau parte la Sfintele Slujbe. Va multumim pentru tot ce ati facut pentru noi si va rugam sa ne sprijiniti in continuare, trimitand jertfa fratiilor voastre in contul amintit. Bunul Dumnezeu sa binecuvinteze jertfa si osteneala fratiilor voastre.

 

Apel Urgent: Avem nevoie de cel putin un Dezumidificator (Luftentfeuchter) pentru Sfanta Biserica din Straubing

Dragi prieteni si iubiti credinciosi, cu totii (cei care veniti la Sfanta Biserica din Straubing) stiti ca am schimbat o parte din geamuri (cele din partea dreapta a Bisericii) si ca am cumparat un aparat profesional pentru a incalzi Biserica pe timpul iernii, fapt care face ca Sfintele Slujbe sa poate fi savarsite in conditii destul de prielnice.

Avem insa un mare necaz: datorita zidurilor foarte reci, aerul cald din Biserica condenseaza, apa curgand pur si simplu pe pereti. In afara de asta, datorita acestui fenomen au inceput sa apara pete de mucegai care dau si bisericii un aspect mai putin placut.

Ca masura imediata, avem nevoie de doua Dezumidificatoare (Luftentfeuchter), sau in prima faza de cel putin unul, care sa absoarba umiditatea din aer in timpul Sfintelor Slujbe si sa ramana peretii uscati, in acest fel eliminandu-se si reaparitia mucegaiului. In acest fel protejem in primul rand nu numai Sfanta Biserica, ci si sanatatea credinciosilor.

In afara de asta, datorita acestor probleme suntem nevoiti anul acesta sa renovam Biserica, imediat ce se va incalzi si ne va permite timpul sa o facem.

Dezumidificatoarele sunt de o calitate buna si la un pret convenabil, cu tot cu transport costa 260,00 Euro bucata (nu sunt profesionale, un dezumidificator profesional costa incepand de la 1500,00 de Euro in sus, dar ne pot ajuta sa combatem aceasta problema).

Tinand cont de aceasta situatie, apelam pe aceasta cale la bunavointa dumneavoastra si va adresam rugamintea de a ne sprijini prin jertfa fratiilor voastre in cumpararea acestor produse foarte necesare, cat si pentru renovarea Bisericii si  îndrăznim să menţionăm mai jos numarul de cont actual unde puteti trimite jertfa fratiilor voastre:

Bankverbindung (Contul nostru):

Rumänisch-Orthodoxe Kirchengemeinde “Heiligen Konstantin und Helena” Straubing e. V.
(prescurtat: Rum.-Orth. Kirchengem. SR. e. V.)
Liga Bank EG Regensburg,
IBAN: DE70750903000001366467
BIC (SWIFT): GENODEF1M05

Verwendungszweck: „Spende für die Kirche” sau „Ajutor pentru Biserica”.

De asemenea puteti sa donati si prin PayPal la adresa urmatoare (dati click pe Link sau pe butonul PayPal):
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=7E8C5WMBB6X7L
 

Va rog pe toti donatorii si miluitorii Sfintei noastre Biserici din Straubing sa-mi trimiteti pe E-Mail sau sau prin posta si pomelnicul dumneavoastra, pentru a fi pomeniti la Sfintele Slujbe.

Va multumim si ne rugam Bunului Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va rasplateasca pe toti cu al Sau Har si cu a Sa iubire de oameni in veci. Amin.

Toate cele bune, pace si binecuvantare tuturor!

parintele Vasile Florin Reut