Apel la rugaciune şi solidaritate crestină cu fratii nostri afectati de inundatiile din Germania si de pretutindeni

Hristos a Inviat!

Iubiti credinciosi si credincioase, dragi frati si surori intru Domnul, in aceste zile de grea incercare pentru multi semeni de-ai nostri din Germania care sunt greu incercati de revarsarea nemiloasa a apelor, va indemnam pe toti sa ne unim si sa inaltam impreuna rugaciuni pentru oprirea ploilor si de pogorare a milei Bunului Dumnezeu peste toti cei care sunt afectati de aceste grele incercari – macar atat putem face fiecare dintre noi.

Aceste ape mari se indreapta si catre tara noastra Romania, vor urma si acolo catastrofe… si tare ma tem ca dupa aceste inundatii va urma o seceta cumplita… Pe fiecare dintre noi ne poate prinde cate o nenorocire… si este foarte important in aceste momente rugaciunea unita a credinciosilor inaintea lui Dumnezeu pentru confratii lor (chiar daca sunt de alte credinte sau chiar necredinciosi).

Oriunde sunteti si oriunde va aflati, opriti-va cateva momente din activitatile fratiilor voastre, ganditi-va la fratii vostri si rostiti din inima rugaciunile urmatoare (se zic mai intai rugaciunile incepatoare):

 

Rugaciune la necontenirea ploilor si la rascoala apelor

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primeste smerita noastra rugaciune si nu ne pierde pe noi, nevrednicii, intru mania Ta, cu revarsarea ploilor necontenite si cu rascoala mare de ape. Ci porunceste norilor sa se imprastie, si razelor soarelui sa straluceasca pe pamant, spre inmultirea si adunarea roadelor acestuia, si spre pacea a toata faptura, ca avand noi indestularea si paza milei Tale, sa facem indreptare vietii noastre si sa proslavim preasfant numele Tau: al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

 

Va rugam sa transmiteti acest indemn si rugaminte prietenilor si cunoscutilor fratiilor voastre. Va multumesc.

Al vostru, de tot binele voitor si rugator catre Domnul,
Parintele Vasile Florin Reut
http://www.credinta-ortodoxa.com/pvasilereut

 

Doua filme cu situatia dramatica din Regensburg si Passau: 

 

 

De asemenea postam si cateva fotografii din Ragensburg si din Passau (multumim credinciosilor nostri din Regensburg si Passau care ne-au mai trimis fotografii):

 

Hochwasser 2013 in Regensburg – Inundatii 2013 in Regensburg:

 

Hochwasser 2013 in Passau – Inundatii 2013 in Passau: